0
Košarka

FOTO: KSS

SENZACIJA U NIŠU: Čačak 94 šokirao Borac i izborio plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća!

Objavljeno: 14.02.24 u 19:20

Niko ovo nije očekivao u gradskom derbiju

U izuzetno uzbudljivom gradskom derbiju na početku Kupa Radivoja Koraća, Borac Čačak doživeo je neočekivan poraz od Čačka 94, označavajući time senzacionalni završetak njihovog učešća u ovom prestižnom takmičenju.

Borac je krenuo silovito, uspevajući da stvori značajnu prednost od 21:11 sredinom prvog kvartala. Međutim, Čačak 94 se brzo oporavio, postigavši četiri uzastopna poena i smanjivši zaostatak na podnošljivih -6 (21:15) do kraja prvog perioda igre.

U drugom kvartalu, Čačak 94 je preuzeo kontrolu, ističući se igrači poput Stajčića i Lakića koji su predstavljali nerešivu enigmu za sastav Borca. Na poluvremenu je Borac imao minimalnu prednost od 38:35, ali u drugom delu utakmice dominirao je isključivo tim Čačka 94.

Petar Grojić bio je ključni igrač za Čačak 94, pogađajući odlučujuće poene i vodeći svoj tim do ubedljivih 12 poena prednosti nakon treće četvrtine. Do kraja susreta, ekipa Đorđa Mićića čvrsto je držala prednost, osiguravajući značajan trijumf nad Borcem.

Kada je reč o pojedinačnom učinku, najbolji u pobedničkom timu bili su Petar Grojić sa 20 poena i Stefan Lakić sa 19 poena. Sa druge strane, kod gostiju se istakao Ronaldo Segu sa 21 poenom, dok je Uroš Čarapić dodao 17 poena.

Čačak 94 će se sada suočiti sa boljim iz duela FMP-Crvena zvezda u meču za finale, zakazanom za 20 časova.

Vredno je napomenuti da je ovo tek treća pobeda tima iz Košarkaške lige Srbije (KLS) nad ekipom iz ABA lige u završnici Kupa u poslednjih 10 godina, što dodatno naglašava značaj ovog senzacionalnog trijumfa Čačka 94.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter