1
Fudbal

FOTO: FSS

POVRATAK OTPISANIH: Piksi odlučio da vrati dvojicu igrača u reprezentaciju, prvi test im je Rusija!

Objavljeno: 14.02.24 u 19:50

Druga šansa za njih

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, planira dodatno osnažiti tim pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Prema informacijama Kurira, pozivi za martovsko okupljanje otići će ka dvojici igrača koji su se istakli svojim izuzetnim nastupima u poslednjim mesecima – Luki Joviću i Mihailu Ristiću.

Luka Jović, trenutno u redovima Milana, privukao je pažnju svojim izvanrednim igrama. Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Benfike, Ajntrahta i Reala, postao je predmet oduševljenja u Italiji. Stojković je posebno oduševljen Jovićevim golovima i formom, što je bio ključni faktor za njegov poziv.

Mihailo Ristić, koji se oporavio od povrede, uspeo je da se nametne kao standardan član startne postave Selte pod vođstvom trenera Rafe Beniteza. Ristić će ponovno obući dres reprezentacije Srbije nakon propuštenih prilika zbog povrede i učestvovati u martovskim prijateljskim utakmicama.

Srbija će tokom marta odigrati dve prijateljske utakmice u skladu sa zvaničnim terminima FIFA i UEFA. Prva će se odigrati 21. marta u Moskvi protiv reprezentacije Rusije, dok će druga biti četiri dana kasnije, 25. marta, u Limasolu protiv selekcije Kipra.

Piksi će takođe biti aktivan i na diplomatskom polju, jer će na forumu trenera na sastanku u UEFA izneti inicijativu da sve reprezentacije na predstojećem EURO 2024 imaju 25 igrača umesto standardnih 23. Ova inicijativa nailazi na podršku mnogih trenera iz drugih reprezentacija koje će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Stojković je pripremio ozbiljne argumente kako bi podržao svoju ideju.

2
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter