0
Ostali sportovi

FOTO: OKS

BRAVO, ANDREJ! Sjajni srpski plivač se plasirao u finale Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 14.02.24 u 20:11

Imaće priliku da se bori za medalju

Srpski plivač Andrej Barna ostvario je impresivan uspeh plasiravši se u finale Svetskog prvenstva u plivanju, takmičeći se u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Osim što se bori za medalju, ovo je za Barnu i prvi put u njegovoj karijeri da se plasirao u finale na svetskom nivou.

Barna je u drugoj trci polufinala zauzeo treće mesto, postigavši vreme od 48.05 sekundi, a u konačnom plasmanu se smestio na peto mesto. Njegov izuzetan nastup na Svetskom prvenstvu u Dohi dodatno je naglašen činjenicom da je već plivao u finalu štafete 4×100 metara, gde je osvojio sedmo mesto.

Osim toga, Andrej Barna se ističe kao jedini srpski plivač koji je pojedinačnim učinkom izborio olimpijsku normu, dodajući još jedan značajan poduhvat svojoj karijeri.

Andrej će se suočiti sa najboljim svetskim plivačima u finalu koje je zakazano za četvrtak, oko 17:20 po centralnoevropskom vremenu. Srbija prati i podržava Barnu u nadi da će nastaviti svoj sjajan niz na Svetskom prvenstvu i doneti joj još jedno sportsko dostignuće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter