0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

Bačka Topola I Senta ugostile Sportske igre mladih! (FOTO)

Objavljeno: 14.02.24 u 12:05

Lep gest.

Sportske dvorane u Bačkoj Topoli i Senti,prethodna dva dana, orile su se od dečije graje. Oko 2000 učenika osnovnih škola iz Bačke Topole i Sente učestvovalo je u programu Manifestacije.

Paljenjem Baklje prijateljstva, simbolično je označen početak takmičenja u oba mesta.

Jako mi je drago što sam deo ove manifestacije I što sam otvorila Sportske igre mladih u Bačkoj Topoli i Senti – izjavila je Adriana Vilagoš i dodala:

-Pre 11 godina i ja sam bila deo publike, kao vi sada. Tada nisam znala da ću biti profesionalna sportistkinja. Mislila sam da će Sportske igre mladih, možda, biti najveće takmičenje gde nastupam. Danas sam, ovde sa vama, kao osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za seniore i dvostruka, juniorska, svetska šampionka u bacanju koplja.

Dečaci i devojčice od petog do osmog razreda osnovnih škola iz Bačke Topole i Sente, kroz sport i zabavu učestvovali su u realizaciji edukativne radionice Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu, gde su naučili o načinima zaštite vode i vazduha od zagađivača, očuvanju raznolikosti živoga sveta i značaju recikliže. Sportski deo odvijao se na „zelenom poligonu“. Ovom kampanjom Coca-Cola želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom Svet bez otpada.

Opština Bačka Topola promoviše sport, toleranciju, zdrav život kao i zaštitu životne sredine.To su i svi ciljevi ove manifestacije ,odnosno ovih igara .Sport je važan deo našeg života, opština Bačka Topola svojim odlukama i aktivnostima trudi se da stvori jedno bezbrižno zdravo okruženje za decu i da razvija infrastrukturu gde će se mladi baviti sportom .Pored sportova manifestacija promoviše i zaštitu životne sredine, podizanje svesti što je i te kako važno za opštinsku upravu, da deca kao i svi naši sugrađani delju na odgovoran, ekološki svestan, način.Zbog svega ovog opština se priključila ovoj manifestaciji – izjavio je,predsednik opštine Bačka Topola – Adrian Satmari.

FOTO: SIM

Zahvalni smo organizatorima što su nas i ove godine uključili u Sportske igre mladih.Ovo nam je druga godina kako saradjujemo.Posebno nam je zadovoljstvo što se deca,pored sporta, takmiče i u poznavalju očuvanja životne sredine, što smatramo da je mnogo važno – izjavio je gradnonačelnik Sente Rudolf Cegledi.

Gradnonačelniku Sente i predsedniku opštine Bačka Topola uručene su Statuete Sportskih igara mladih.

 
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter