0
Košarka

FOTO: Starsport

SRBIJA ČEKA OVAJ DATUM: Evo kada će Orlovi dobiti rivale na Olimpijskim igrama u Parizu!

Objavljeno: 13.02.24 u 17:50

Nadamo se što boljem plasmanu naših košarkaša

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je zvanično saopštila da će se žreb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama održati 19. marta u švajcarskom gradu Mijesu, sedežu FIBA-e. Očekuje se da će žreb pružiti uzbudljive parove u obe konkurencije, a selekcije će biti podeljene u tri grupe sa po četiri ekipe.

FIBA je već objavila 12 ekipa koje će učestvovati u ženskoj konkurenciji, a to su Australija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija i Sjedinjene Američke Države (SAD). U muškoj konkurenciji, osam od 12 ekipa su već poznate: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i SAD. Preostale četiri selekcije izboriće svoje mesto kroz kvalifikacije u julu.

Selekcije će biti raspoređene u grupe bazirane na poslednjoj svetskoj rang listi koja će biti objavljena pre žreba. FIBA će naknadno objaviti sastave šešira u obe konkurencije, obećavajući dinamične i uzbudljive mečeve u sklopu Olimpijskih igara u Parizu.

Očekuje se veliko interesovanje navijača širom sveta kako bi saznali raspored grupa i potencijalne okršaje najboljih košarkaških selekcija u obe konkurencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter