0
Evrokupovi

Foto: @mancity/X

MALO TEŽI POSAO OD OČEKIVANOG: Siti Fodenovim rekordom konačno „skinuo kletvu“ u Kopenhagenu! (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.24 u 23:27

 

Fudbaleri Mančester sitija trijumfovali su nad Kopenhagenom na stadionu „Parken“ rezultatom 3:1 (2:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona

. Ovo je bila treća poseta „građana“ stadionu u danskoj prestonici, ali prva pobeda, nakon što su prethodna dva susreta (jedan u Ligi šampiona i jedan u Ligi Evrope) završena bez pobednika.

Iako je ekipa Jakoba Nestruba imala solidan niz na „Parkenu“, sa samo tri poraza na poslednjih 19 mečeva elitnog takmičenja, ovo veče je bilo suđeno da se taj niz prekine protiv aktuelnih šampiona Evrope.

Fil Foden postao je 25. i najmlađi engleski fudbaler koji je dostigao 50. nastup u Ligi šampiona, obeleživši taj jubilej asistencijom za Kevina De Brujnea. Bernardo Silva je potom postigao odlučujući gol, pretvarajući se u pravu „zver“ za odbranu Kopenhagena tokom nokaut faze Lige šampiona.

U drugom poluvremenu, Mančester siti je kontrolisao igru i teren, čuvajući prednost i sprečavajući izjednačenje Kopenhagena. Konačan rezultat postavljen je u 93. minutu kada je De Brujne asistirao Fodenu za postavljanje konačnog rezultata.

Siti sada ima značajnu prednost od 3:1 pred revanš na „Etihadu“, zakazan za 6. mart od 21:00.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter