0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/YouTube

LEGENDA NA SAMRTI: Slavni klub će uslišiti njegovu poslednju želju!

Objavljeno: 13.02.24 u 18:12

Ostavio je dubok trag na fudbal

Švedski trener Sven Goran Erikson, koji se bori sa neizlečivom bolešću, suočen je sa stvarnošću kraja života, ali će mu se dugogodišnja želja ostvariti – treniraće Liverpul.

Erikson, koji ima 76 godina, svestan je ograničenja vremena koje mu je preostalo.

Možda imam još godinu dana života, u najgorem slučaju, čak i manje. Ne mogu sa sigurnošću znati. Bolje je ne razmišljati o tome. Možete trenirati svoj um. Morate videti pozitivne stvari„, izjavio je Erikson za švedske medije.

Njegova želja da trenira Liverpul postala je stvarnost nakon što je trener Redsa Jirgen Klop izrazio spremnost da mu ustupi svoje mesto barem na jedan dan, saznajući da Erikson, koji se bori s rakom, dugo sanja o ovom trenerskom iskustvu.

Ovaj emotivni trenutak će se odigrati u martu, kada će Erikson voditi Liverpulove legende u humanitarnom duelu protiv Ajaksa na Enfildu. Na klupi će sedeti sa fudbalskim veličinama poput Ijana Raša, Džona Barnsa i Džona Oldridža, a biće pod njegovim vođstvom igrači kao što su Jirži Dudek, Sander Vesterfeld, Martin Škrtel, Fabijo Aurelio, Đibril Sise i Rajan Babel… Kompletan spisak igrača koji će igrati u humanitarnom duelu legendi Redsa će biti objavljen naknadno.

Navijač sam Liverpula i oduvek sam želeo biti njihov trener“, istakao je Šveđanin.

Utakmica će se odigrati na Enfildu, a sva prikupljena sredstva ići će u fondaciju Liverpula. Prethodne dve utakmice legendi protiv Mančester junajteda i Seltika skupile su ukupno 1,7 miliona evra.

Erikson, koji je trenirao brojne klubove tokom svoje karijere, uključujući i Lacio sa kojim je osvojio Seriju A i evropski Superkup 2000. godine, kao i tri puta šampionsku Benfiku u Portugalu, ostavlja trajan pečat na fudbalskom polju, a ovaj emotivni trenutak sa Liverpulom postaće još jedan deo njegovog veličanstvenog nasleđa.

17
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter