0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

ARBITRI PRESUDILI SRBIJU: Dušan Mandić zaradio BRUTALITI protiv Hrvatske, evo o kakvoj kazni je reč!

Objavljeno: 13.02.24 u 19:50

Više nije bilo nade za Delfine posle toga

Napet četvrtfinalni vaterpolo duel između Srbije i Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Dohi dobio je neočekivan obrt samo dva minuta pre kraja. U trenutku kada su tenzije već bile na vrhuncu, Dušan Mandić je hrabro pokušao šraubom sa velike udaljenosti, ali se odlični Bijač iz Hrvatske sjajno postavio i sprečio gol.

Međutim, usledila je dramatična situacija nakon toga. Mandić, očigledno frustriran neuspehom, nesportski je reagovao i nogom šutnuo protivničkog igrača. Sudije su odmah svirale faul, a nakon konsultacije s VAR-om, dosuđen je „brutaliti“crveni karton koji se dodeljuje kada igrač primeni „veliku silu“. Mandić je isključen bez prava zamene, a Hrvatska je dobila šansu za peterac, koji su uspešno pretvorili u gol, povećavši vođstvo na 12:15.

Ova odluka sudija izazvala je kontroverze među navijačima i stručnjacima. Mnogi smatraju da je kazna bila previsoka, posebno u tako važnom trenutku utakmice. Diskusije o ovom incidentu očekuju se u narednom periodu, a potez Dušana Mandića mogao bi imati značajan uticaj na tok takmičenja.

Vredno je napomenuti da je ovo drugi put da je na Svetskom prvenstvu u Dohi dosuđen „brutaliti“, a prvi put se to desilo na meču naših „delfina“. Tada je Ben Halok dobio istu kaznu nakon što je ispod vode davio, pa čak i pesnicom udario Nikolu Jakšića. Utisak je da se ova pravila o „brutalitiju“ u vaterpolu iznova stavljaju na probu tokom ovog turnira.

1
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter