0
Košarka

FOTO: Starsport

PONITKA I TOBI (NE)PUTUJU U NIŠ? Zvezda i Partizan bez dvojice stranaca na Kupu Radivoja Koraća!

Objavljeno: 12.02.24 u 17:11

Jasno je bilo da će neko otpasti, ali je bar razlog za to dobar

Uoči predstojećeg Kupa Radivoja Koraća, koji će se odigrati od 15. do 18. februara, pojačane spekulacije o tome koje će igrače Partizan i Crvena zvezda imati na raspolaganju, s obzirom na objavljivanje spiskova reprezentacija širom Evrope za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Iako se ne poklapaju direktno, jer Kup Koraća traje od 15. do 18. februara, dok su kvalifikacioni mečevi zakazani za period od 22. do 26. februara, postoji nagoveštaj da bi Mateuš Ponitka i Majk Tobi mogli propustiti borbu za Žućkovu levicu.

Mateuš Ponitka, koji je od dolaska u Beograd imao zapažene trenutke, očekivano se našao na spisku Igora Miličića za mečeve sa Litvanijom i Makedonijom, gde će predvoditi svoju reprezentaciju kao lider i najiskusniji košarkaš, iako nije imao dominantnu ulogu u Evroligi ove sezone.

Slično, centar Crvene zvezde, Majk Tobi, dobio je poziv od selektora Aleksandra Sekulića za mečeve protiv Ukrajine i Izraela. Sa ukupno 13 košarkaša, reprezentacija Srbije u grupi A u Kopru takođe će se suočiti sa Slovenijom, Ukrajinom i Izraelom.

Ostaje da vidimo kako će se ove reprezentativne obaveze odraziti na prisustvo Ponitke i Tobija u redovima svojih klubova na domaćem terenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter