0
Olimpijske igre Pariz 2024

Plivanje-Swimming-Drzavno prventsvo Srbije Velimir Velja Stjepanovic Belgrade, 26.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OLIMPISJKE IGRE SU TU: Fantastična srpska štafeta će plivati i u Parizu!

Objavljeno: 11.02.24 u 11:18

Ovo će biti drugi put da ovaj kvartet nastupa na planetarnoj smotri

Srpska štafeta u disciplini 4 x 100 metara slobodnim stilom uspela je da obezbedi olimpijsku „vizu“. Na Svetskom prvenstvu u Dohi, reprezentativci Srbije, čiji su članovi Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić, ostvarili su vreme od 3:14,42, što im je omogućilo da se kao šesti plasiraju u finale.

Ovo će biti drugi put da ovaj kvartet nastupa na planetarnoj smotri, nakon nastupa u Tokiju. U kvalifikacijama, ispred Srbije su bile tri najbrže reprezentacije: SAD sa vremenom od 3:12,32, Italija sa 3:12,96 i Velika Britanija sa 3:13,96.

Najboljih 13 štafeta sa prvenstava u Dohi i Japanu imaće zagarantovano mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, dok su prva tri mesta rezervisana za najbolje iz Fukoke sa Svetskog prvenstva.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter