0
Košarka

Marina Maljkovic Srbija - Hrvatska zene kvalifikacije za Eurobasket 2023 Beograd, Srbija, 9.2.2023. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

KILOMETARSKI KORAK SRBIJE KA OI: Marinine lavice slavile nad Brazilkama

Objavljeno: 11.02.24 u 08:46

Ova pobeda predstavlja značajan korak ka Parizu

U drugom kvalifikacionom meču za Olimpijske igre, košarkašice Srbije su ostvarile važnu pobedu nad reprezentacijom Brazila rezultatom 72:65.

Ova pobeda predstavlja značajan korak ka Parizu za srpske košarkašice, nakon što su doživele poraz od Nemačke u prvom kolu i predstojeći susret sa Australijom.

Odlučujući trenuci meča odvili su se u poslednjim minutima igre, kada su Brazilke promašile ključne šuteve, a zatim i izvršile faul nad Ivanom Racom. Raca je imala priliku da sa slobodnih bacanja donese Srbiji direktan plasman na Olimpijske igre, ali nažalost, uspela je da pogodi samo jedno od dva bacanja. Ipak, i pored toga, Srbija nije matematički obezbedila učešće na Olimpijskim igrama, budući da je bila potrebna pobeda od osam razlike nad Brazilom kako bi se sigurno kvalifikovala.

Najistaknutija igračica na terenu bila je srpska reprezentativka Ivon Anderson, koja je postigla impresivnih 30 poena i uhvatila osam skokova. Dragana Stanković, iskusna veteranka našeg tima, takođe se istakla sa 19 poena i 10 skokova.

Košarkašicama Srbije predstoji još jedan izazovan meč večeras u 21.00 protiv reprezentacije Australije.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter