1
Košarka

FOTO: @dallasmavs/X

DONČIĆ FLERTOVAO SA TRIPL-DABLOM: Dalas ponizio Oklahomu! (VIDEO)

Objavljeno: 11.02.24 u 09:15

Luka Dončić je bio ključni igrač ovog susreta

Košarkaši Dalasa ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu, savladavši ekipu Oklahome Siti Tandera rezultatom 146:111 na domaćem terenu. Lider Maveriksa, Luka Dončić, bio je ključni igrač ovog susreta sa 32 poena, osam skokova i devet asistencija.

Uz Dončića, odličnu partiju pružio je i Daniel Gaford, koji je postigao 19 poena u svom debiju za Dalas, dok je Kyrie Irving takođe briljirao sa 25 poena. Na strani Oklahome, najefikasniji je bio Šai Gilgeous-Alexander sa 25 poena, dok su Volas i Čet Holmgren dodali 15 i 13 poena, uz dabl-dabl učinak.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski dobio je priliku da zaigra, ali za manje od šest minuta provedenih na terenu nije uspeo da se upiše u strelce.

Dalas je furiozno započeo meč, ubacivši četiri trojke u prvih nekoliko minuta i stekavši dvocifrenu prednost od 12:2, pri čemu je Dončić prednjačio u igri. Međutim, u drugoj četvrtini Dalas se malo opustio, a Oklahoma je počela da smanjuje zaostatak zahvaljujući dobrim šutevima za tri poena, posebno Džoša Gidija. Ipak, Dalas je uspeo da zadrži dvocifrenu prednost na poluvremenu (72:61).

U trećoj četvrtini, Dalas je ponovo preuzeo kontrolu nad utakmicom, povratkom dominantne igre iz prvog perioda. Dončić, Irving i Gafford su bili ključni u povećanju prednosti, dok su igrači Oklahome, uprkos dobrim nastupima Gilgeous-Alexandera i Gidija, nisu uspeli da održe korak.

Poslednja četvrtina bila je formalnost, s Dalasom koji je održavao visoku prednost, omogućivši igračima s manje minuta na terenu priliku da se pokažu. Aleksej Pokuševski imao je priliku za igru, ali nije uspeo da postigne poene za svoj tim.

MVP IS FREE: Vasin meč karijere nakon trejda! (FOTO) (VIDEO)

 

0
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter