3
Domaći fudbal

FOTO:Starsport.rs ©

PAZARCI NEZADOVOLJNI BODOM: Suma ih spasio, traže smenu predsednika sudijske komisije! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.24 u 16:25

Pazarci misle da su zaslužili „ceo plen“ protiv Železničara

Fudbaleri Železničara su remizirali u Pančevu sa ekipom Novog Pazara rezultatom 2:2 u okviru 20. kola Super lige Srbije.

Železničar je dominirao tokom većeg dela utakmice, ali je izgubio kontrolu praktično u poslednjim trenucima meča nakon pogotka Sejdube Sume sa penala.

Domaćin je poveo u osmom minutu golom Aleksandra Đorđevića, a peh za goste usledio je nedugo zatim kada je zbog povrede teren morao da napusti Marko Šćepović.

Međutim, Novi Pazar je uspeo da izjednači rezultat posle gola Nikole Karaklajića u 33. minutu, nakon dodavanja Ljajića. Ipak, usledio je novi problem za Pazar kada je bivši fudbaler Partizana morao da napusti teren zbog povrede.

Železničar je ponovo stigao do vođstva u finišu prvog poluvremena zahvaljujući pogotku Lazara Romanića. Prvi deo meča obeležio je veliki broj žutih kartona – čak šest, od kojih je pet bilo za goste.

Trener Pazara, Igor Matić, pokušao je da izmenama razdrma ekipu u drugom poluvremenu, ali domaćin se uspešno branio sve do četvrtog minuta nadoknade vremena kada je Sejduba Suma spasio goste od poraza.

Gvinejac je preuzeo odgovornost posle dosuđenog penala i sa kreča savladao Mijatovića.

Posle utakmice oglasili su se Pazarci koji su bili nezadovoljni ishodom:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST UO FK NOVI PAZAR

Upravni odbor FK Novi Pazar traži hitnu smenu Dejana Santrača, predsednika sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija na utakmicama Superlige, a naročito onih koje igra Novi Pazar.

Sve je kulminiralo na utakmici u Pančevu između neformalno Santračevog kluba Železničara i Novog Pazara, koju je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković. Cela fudbalska javnost je znala, od trenutka kada je delegiran ovaj sudija, da je jedini zadatak bio da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova.

Osim što sudija ne zna ni elementarna pravila fudbalske igre, cela utakmica je vođena tako da se ošteti Novi Pazar i da Železničar dođe do bodova.

Očigledan kazneni udarac Stamenković nije dosudio za Novi Pazar, već je to uradio tek na intervenciju iz VAR sobe i to teška srca. Novi Pazar je oštećen za još jedan jedanaesterac zbog igranja rukom, koji nije dosuđen. Skoro cela utakmica je bila na granici incidenta, samo zbog njegovog neznanja i navijačke pristrasnosti. Nema dileme da je on poslat po zadatku Dejana Santrača, za koga cela javnost zna da stoji iza Železničara.

Novi Pazar će kompletan snimak sa svim situacijama postali UEFA, od koje će tražiti hitnu reakciju, jer ne očekujemo bilo kakvu reakciju od FSS. Ovo što smo doživeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja.

Jasno je da imamo jedno potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna ko koji put, u kome se sve već zna na samom početku – i ko je prvak i ko igra Evropu i ko ispada, a nama ostalima ostaje da igramo „ligu bez briga“.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FK Novi Pazar (@fknovipazar_official)

Posle današnjeg remija, Železničar ima 19 bodova i nalazi se na 14. poziciji Super lige Srbije, dok je Novi Pazar peti sa 30 bodova.

Standings provided by Sofascore
3
1

3 Komentara

  1. Danasnje „naruceno“ sudjenje u Pancevu je toliko providno da je smesno i tuzno, jadan je srpski fudbal sa ovakvim sudijama

    1
    0
    Odgovori
  2. Katastrofalno sudjenje u Pancevu sudije Stamenkovica koji ocigledno nije ni za seosku ligu, ovakve ljude i one koji ih delegiraju, treba izbaciti iz srpskog fudbala zauvek

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter