3
Košarka

ilustracija, illustration, grobari navijaci fans supporters flags zastave, General overview, total, Dante Exum during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Panathinaikos Athens - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on April 14, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OVO JE CIFRA KOJU PARTIZAN TRAŽI OD SVOJE LEGENDE: Klub tuži nekadašnjeg košarkaša!

Objavljeno: 10.02.24 u 11:47

Crno-beli potražuju novac od nekadašnjeg košarkaša.

Pre nekoliko godina, Milan Mačvan je nazvan legendom kluba od strane Ostoje Mijailovića, kada je bio gost na meču protiv Albe.

 

Ipak nešto više od pet godina kasnije, ljubav između dve strane je očigledno zatajila, a klub je spreman da tuži nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potzraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati ceo ostatak, ako kasnimo neke rate“, podsetio je predsednik Partizan Mozzart Beta tokom intervjua za B92.

Kad smo ušli u problematičku godinu i usled pandemije virusa korona nismo prodali nijednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je tu situaciju koristio. Tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Platili smo i troškove procesa, a pre nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu“.

Ipak, epitet legende se izgubio.

Postoje legende, poput Aleksandra Saše Pavlovića ili Predraga Drobnjaka koji su obraštali novac Partizanu. Nažalost, imali smo i slučajeve sa igračima kao što je Mačvan. Pokazalo se da je pravda na našoj strani, bez obzira na nakaradnu odluku komisije OKS. Sad će Mačvan morati da izvadi novac iz džepa i da plati tih oko 30.000 evra“, pojasnio je Ostoja Mijailović.

11
6

3 Komentara

  1. Cekaj cekaj, legenda je ako je oprostio dug, a ako trazi ono sto mu pripada i sto je potpisao onda je smece? Zasto sastavljaju takve ugovore ako ne mogu da ih isplate?!?!

    1
    1
    Odgovori
    • Nije bas tako . Svako ima pravo da trazi svoje i legende i ovaj i onaj to se slazem sve mora da se plati. Ali brate kamata??? Klubu nikad teze ti hoces i kamatu. Ako uzmemo u obzir da je ovo sve istina

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter