0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Aba-liga.com

JEDAN JE MORAO DA IZGUBI: Budućnost bolja u okršaju dželata Crvene zvezde i Partizana!

Objavljeno: 10.02.24 u 23:11

Prava drama je viđena u završnici

Košarkaši Budućnosti ostvarili su pobedu u gostima nad ekipom Splita rezultatom 81:75, u okviru 20. kola AdmiralBet ABA lige. Ovaj izuzetno uzbudljiv duel doneo je radost Podgoričanima, koji su se uspešno vratili u igru i stigli do trijumfa zahvaljujući fantastičnom finišu.

I pored sjajnih predstava obe ekipe u prethodnim duelima protiv srpskih „večitih“ rivala, Partizana i Crvene zvezde, Split je dominirao u prve tri četvrtine i ulazio u poslednju deonicu sa prednošću od 63:57. Međutim, Podgoričani su pokazali karakter u završnici, a ključnu ulogu odigrao je sjajni Mekinli Rajt, koji je postigao 17 od svojih 19 poena u drugom poluvremenu.

Centar Kenan Kamenjaš pružio je odličnu podršku sa 13 poena, doprinoseći uspehu Budućnosti. Na strani Splita, Luis Saliven se istakao sa 17 poena, ali nije bilo dovoljno da spreče preokret protivničke ekipe.

Ovom pobedom, Budućnost sada ima skor 15-5 i zadržava drugo mesto na tabeli ABA lige. Sa druge strane, Split se nalazi na sedmoj poziciji sa negativnim odnosom pobeda i poraza od 9-11. Naredni period donosi nove izazove za obe ekipe u trci za što boljim plasmanom u ABA ligi.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter