0
Fudbal

FOTO: Twitter/@QFA

AFIF OD KATARA: Domaćin het-trikom sa bele tačke odbranio titulu prvaka Azije! (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.24 u 22:20

Trofej ostaje u Dohi

Fudbalska reprezentacija Katara odbranila je svoju titulu šampiona Azije pobedivši u finalu na domaćem terenu u Dohi ekipu Jordana rezultatom 3:1 (1:0). Dvorana „Lusail“ bila je ispunjena oduševljenim navijačima dok je Akram Afif briljirao postigavši sve tri gola, i to svi iz penala, u 22., 73. i 90+5. minutu.

Katarski tim je kontrolisao igru tokom većeg dela meča, a Afif je svojim preciznim izvođenjem penala pokazao majstorstvo i zasluženo doveo svoju ekipu do još jednog naslova prvaka Azije.

Jedini gol za Jordan postigao je Jazan Al-Najmat u 67. minutu, ali nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat u korist njihove ekipe.

Ovo je druga uzastopna titula prvaka Azije za reprezentaciju Katara, koja je prethodno slavila 2019. godine. Domaći teren i podrška navijača doprineli su atmosferi pravog sportskog spektakla na „Lusailu“, a Katarski fudbaleri sada s ponosom mogu proslaviti još jedan istorijski trenutak u svojoj fudbalskoj karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter