0
Košarka

Nikola Jokic Hipodrom Sombor on June 18, 2023 in Sombor Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

JOKIĆU SE SMEŠI TREĆA MVP TITULA: Izašao najnoviji presek, Embid ispao – evo ko ga je zamenio! (FOTO)

Objavljeno: 09.02.24 u 18:12

Dončić je iza sebe ostavio Džejsona Tejtuma

Povreda centra Džoela Embida otvorila je prostor za novog igrača među glavnim kandidatima za MVP priznanje, a to je lider Dalasa, Luka Dončić. Dončić je sa šestog mesta na prošlom preseku skočio na četvrto.

Slovenački košarkaš je briljirao protiv Njujorka, postigavši 39 poena i predvodivši Maverikse do trećeg uzastopnog trijumfa. Svojim impresivnim partijama, Dončić je iza sebe ostavio Džejsona Tejtuma, koji je zadržao peto mesto na listi.

U Top 10 su se našli još Kavaj Lenard, Domantas Sabonis, Kevin Durent, Donovan Mičel i Entoni Dejvis. Janis Adetokumbo se takođe popeo na lestvici, sada je treći ispred vodećeg dvojca, Šeja Gildžis-Aleksandera i Nikole Jokića.

Jokić i dalje prednjači na listi, beležeći prosečno 26 poena, 12 skokova i devet asistencija po utakmici. Ove sezone već ima 32 utakmice u kojima je postigao najmanje 25 poena, uz po najmanje pet skokova i asistencija, što je impresivna statistika u poređenju s prošlom sezonom.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter