0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

DENVER SRUŠIO LEJKERSE: Jokić u sjajnoj partiji svog tima flertovao sa tripl-dablom! (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.24 u 08:12

Nagetsi su sada na deobi prvog mesta

Denver Nagetsi ostvarili su izuzetno tešku pobedu na gostovanju Lejkersima u Los Anđelesu rezultatom 114:106, zadržavši se faktički na deljenju prvog mesta sa Minesotom.

Najzaslužniji za ovu impresivnu pobedu aktuelnog šampiona bio je ponovo Nikola Jokić, koji je postigao 24 poena (9/20 FG, 4/4 FT), uhvatio 13 skokova i zabeležio 9 asistencija.

Denver je od prvog minuta uspostavio kontrolu nad utakmicom, zadržavajući vođstvo u većem delu meča. Zanimljivo je da su jedino u tri navrata tokom celog susreta ispustili vođstvo. Već u drugoj deonici stvorili su dvocifrenu razliku, a treća četvrtina donela im je i prednost od petnaest poena, čime su delovali kao apsolutni favoriti. Napad Nagetsa funkcionisao je sjajno tokom većeg dela meča.

Međutim, Denver je doživeo pad u poslednjoj četvrtini, omogućavajući Lejkersima da izjednače rezultat na 94:94, prvi put od početnih 0:0. Egal se održavao sve do rezultata 104:104, kada su Nagetsi krenuli u presudnu seriju.

Džamal Marej je dirigovao napadom, dok je Jokić briljirao sa asistencijama, što se pokazalo kao ključna kombinacija za konačnih 36-16 u korist Denvera. Marej je postigao 29 poena uz 11 asistencija i 7 skokova, dok je Majkl Porter Džunior doprineo sa 27 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Na suprotnoj strani istakao se Entoni Dejvis sa 32 poena i 9 skokova, dok je Lebron Džejms dodao 25 poena uz isti broj uhvaćenih lopti i 7 asistencija. Posle ovog meča, Lejkersi ostaju deveti na Zapadu sa učinkom 27-26.

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter