1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

TRADICIJA NE IDE NA RUKU ORLOVIMA: Evo kako je Srbija u prošlosti izlazila na kraj sa rivalima iz Lige nacija! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.24 u 23:55

Situacija nije na našoj strani

Fudbalska reprezentacija Srbije će se suočiti sa izazovnom grupnom fazom Lige nacija, budući da je žreb u Parizu odredio da se nađu u grupi 4, A divizije, zajedno sa Španijom, Danskom i Švajcarskom. Ovaj žreb nije bio blagonaklon prema Srbiji, ali s obzirom na najviši rang takmičenja, očekivanja su bila da će grupa biti izuzetno jaka.

Španija, branilac titule u Ligi nacija, predstavlja prvu prepreku za „Orlove“. Iako su se samo jednom sastali u prijateljskom meču 2012. godine, Španci su izašli kao pobednici rezultatom 2:0. Sada će se Srbija suočiti s izuzetno jakim protivnikom u grupnoj fazi ovog prestižnog takmičenja.

Švajcarska je postala pravi izazov za srpski tim, s obzirom na prethodna dva susreta na Mundijalima. U Rusiji 2018. godine, Švajcarci su slavili 2:1, dok su u Kataru 2022. godine ostvarili pobedu rezultatom 3:2. Oba ova meča su bila ključna u grupnoj fazi i direktno su odlučivala o plasmanu u osminu finala.

Danska, koja će biti protivnik Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, takođe predstavlja izazov. Reprezentacija Srbije do sada nije uspela da savlada Dansku, izgubivši sva tri prethodna susreta. Danska je slavila u kvalifikacijama za EURO 2016. sa 3:1 u Beogradu i 2:0 u Kopenhagenu, dok su u martu 2022. godine u prijateljskoj utakmici pobedili sa 3:0.

Srbija će se suočiti sa izuzetno teškim zadatkom u ovoj grupi, ali ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju kako će se „Orlovi“ nositi s ovim izazovom i da će pružiti zanimljive i uzbudljive utakmice tokom Lige nacija.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter