1
Fudbal

Granit Xhaka Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ŠVAJCARSKA OPET PROVOCIRA: Spomenuli tzv. Kosovo, Džakine i Šaćirijeve skandlozne poteze! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.24 u 20:33

Nadamo se da će im naši fudbaleri zapušiti usta

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je svoje rivale u Ligi nacija, a grupa A4 donosi izazovne duele sa Španijom, Danskom i Švajcarskom. Ova vest posebno je izazvala pažnju zbog istorije kontroverzi između Srbije i Švajcarske tokom prethodnih takmičenja.

Švajcarska mediji su istakli da će reprezentacija njihove zemlje ponovo igrati protiv Srbije, ali su zaobišli pominjanje Španije, koja je, inače, branioc titule u Ligi nacija. Podsećaju na prošle dvoboje na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. i Kataru 2022, gde su Švajcarci obezbedili pobede, a posebno naglašavaju kontroverze oko gestova Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su imali nacionalističke ispade tokom mečeva, izazivajući opšti haos i reakciju FIFA-e.

Portal 20 minuta ukazuje na političku eksplozivnost prethodnih susreta i naziva grupu sa Srbijom „problematičnom“. Blik je takođe istakao istorijat duela i poraza Švajcarske na prethodnim susretima, uz napomenu da još nije određen raspored mečeva i u kojim kolima će se odigrati susreti između Srbije i Švajcarske.

Očekuje se da će ovi susreti ponovno privući pažnju javnosti, ne samo zbog sportskog nadmetanja, već i zbog tenzija koje su pratile prethodne duele između ove dve reprezentacije.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter