0
Evroliga

Dejan Bodiroga during the Turkish Airlines EuroLeague match between Olympiacos and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Peace And Friendship Stadium on November 10, 2022 in Athens, Greece. (Photo by Starsport.rs ©)

SUMA SUMARUM EVROLIGE O VEČITIMA: Ovo je bila tema razgovora Bodiroge sa čelnicima Zvezde i Partizana!

Objavljeno: 08.02.24 u 16:15

Ništa još nije rešeno

 

U proteklim danima pojavila se informacija da su čelnici Evrolige doputovali u Beograd kako bi se sastali s predstavnicima Partizana i Crvene zvezde radi razgovora o dodeli A licence za naredni period. Ova tema izazvala je značajnu pažnju javnosti, s obzirom na značaj ove licence za učešće klubova u prestižnom evropskom takmičenju.

Izveštaji su sugerisali da su ovi susreti imali za cilj produbljivanje dijaloga između klubova i Evrolige, te razmatranje uslova i kriterijuma za dodelu A licence. Međutim, konkretne informacije o sadržaju razgovora i eventualnim zaključcima nisu bile široko dostupne javnosti.

Čelnici klubova su se takođe oglasili povodom ovih spekulacija, ali nisu izneli mnogo novih detalja u vezi s tim. Izostanak konkretnih informacija o ishodu sastanka doneo je dodatnu neizvesnost u vezi s budućnošću učešća Partizana i Crvene zvezde u Evroligi.

Ovakav razvoj događaja pokazuje koliko je značajno obezbediti stabilnost i transparentnost u procesu dodele licenci, kako bi se osigurala fer konkurencija i očuvao ugled takmičenja. Očekuje se dalji razvoj situacije i eventualno objavljivanje zvaničnih odluka o licenciranju klubova.

U svetlu nedavnih članaka objavljenih u nekoliko medijskih kuća, Evroliga želi da saopšti: Predsednik Evrolige, gospodin Dejan Bodiroga i izvršni direktor, gospodin Paulius Motiejunas sastali su se sa izvršnim članovima Crvene Zvezde i Partizana u četvrtak, 8. februara tokom njihove posete Beogradu. Svrha oba sastanka bila je razmena ideja, pregled tekuće sezone i procena buduće saradnje. Evroliga želi da zahvali klubovima što su ugostili njegove predstavnike – stoji u saopštenju Evrolige

Podsetimo, potvrđeno je da su večiti rivali još ranije dogovorili sastanak, kao i svi ostali klubovi koji žele da uđu u borbu za A licencu.

Ono na šta najviše računaju srpski timovi su svakako navijači, puna hala i slike koje su poslate u svet tokom prethodnih godina.

11
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter