1
Košarka

FOTO: FIBA.com

SKANDAL POTRESAO KOŠARKU: Izraelska igračica optužila Savez da podržava antisemitizam!

Objavljeno: 08.02.24 u 18:29

Ženska košarkaška reprezentacija Irske igra danas u 17 časova protiv Izraela

 

Košarkaški savez Irske ogorčen je optužbama za antisemitizam koje je iznela izraelska košarkašica Dor Sar, uoči utakmice dve ekipe i prijavio je slučaj Evropskoj košarkaškoj federaciji.

Ženska košarkaška reprezentacija Irske igra danas  protiv Izraela kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo. Duel će se odigrati u Letoniji iz bezbednosnih razloga zbog rata u Gazi.

Postojao je pritisak da Irska bojkotuje utakmicu, što je Košarkaški savez odbacio, a nekoliko igračica Irske odlučilo je da ne otputuje u Rigu.

Poznato je da su prilično antisemitski nastrojeni i to nije tajna, možda se zato očekuje jaka utakmica. Moramo da pokažemo da smo bolji od njih i da ih pobedimo. Pričaćemo o tome međusobno, znamo da nas ne vole, daćemo sve od sebe na terenu uvek, a posebno u ovoj utakmici – rekla je izraelska košarkašica Dor Sar, navodi se na zvaničnim stranicama Košarkaškog saveza Izraela.

Košarkaški savez Irske osporio je tu izjavu.

Izuzetno smo razočarani ovim optužbama koje su zapaljive i potpuno netačne. Prijavili smo FIBA Evropi ovaj slučaj kako bi smo odbacili optužbe prema našim igračicama – navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Irske.

Irska je u kvalifikacijama odigrala jednu utakmicu i zabeležila poraz od Francuske, dok Izrael nije odigrao nijedan meč. Francuska se nalazi na prvom mestu Grupe E sa dve pobede, Letonija ima jedan poraz.

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se pobednik grupe.

Evropsko prvenstvo za košarkašice održaće se od 18. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

0
0

1 Komentara

  1. Menu to zvuči kao da su oni ti koji mrze druge i da ovom izjavom upravo ta izraelska košarkašica potvrđuje kako će oni na terenu dokazati kako su oni superiornija nacija.
    Nije baš svaka riječ protiv izraelskog nasilja antisemitizam.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter