0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS VERUJE U TOMPKINSA: ‘Poznaje Evroligu, zna kako se osvjajaju titule!’

Objavljeno: 08.02.24 u 14:50

‘On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet, on ima kvalitet da nam pomogne i da nam nešto što nemamo.’

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Žalgiris u ‘Štark areni’ u okviru 26. kola Evrolige sutra od 20 časova. Trener ‘crveno-belih’, Janis Sferopulos se najpre dotakao novog pojačanja, a to je Trej Tompkins, koji je sa timom sa Malog Kalemegdana potpisao ugovor na mesec dana.

Grčki stručnjak je otkrio da su hteli da dovedu Kema Birča, ali zbog povrede kolena nije bio spreman da dođe.

-Mogu da kažem, kada smo pokušali da ga dovedemo on nije bio spreman da dođe, imao je problem sa kolenom, to je ono što nam je rekao. Nije bio spreman pre dva meseca – naveo je.

Tompkins još uvek nije spreman, ali je istakao da je to igrač koji se uklapa u mentalitet ekipe.

-I dalje je u procesu rehabilitacije, biće mu potrebno još nekoliko dana, ne znam tačno koliko za njegovo koleno. Posle toga biće deo tima. On, naravno, ima veliko evroligaško iskustvo, igrač je najvišeg nivoa, igrao je za Real Madrid, uvek se borio za Evroligu. On poznaje takmičenje, zna kako da igra utakmice za osvajanje titula. On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet, on ima kvalitet da nam pomogne i da nam nešto što nemamo – poručio je on.

Na kraju se dotakao utakmice protiv litvanskog tima.

Oni (Žalgiris) su u dobrom momentumu, dobrom ritmu, pobedili su tri od poslednje četiri utakmice, pa je za nas bitno da budemo veoma koncentrisani , Primarno je da bude dobra odbrana, da kontrolišemo utakmicu dobrom odbranom. I u napadu da vidimo šta pokušavaju da urade i igramo pametno protiv svih poteškoća u koje će nas staviti. Igraju sada na drugačiji način u odnosu na prvi meč, moramo biti pametni, da čitamo – jasan je Grk.

Očekuje bolju odbranu.

-Očekujem bolju odbranu, kao što sam rekao na početku. Defanzivno moramo biti solidni. Ako dozvolimo da igraju u svom ritmu imaćemo probleme. Moramo da dezoragnizujemo utakmicu, to je prva stvar koju moramo da unapredimo u poređenju sa utakmicom protiv Budućnosti – zaključio je Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ:

EVROLIGA LIGA IZDALA SAOPŠTENJE POVODOM SASTANKA U BEOGRADU: Evo šta su poručili!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter