0
Fudbal

FOTO: Twitter/Girona FC

PROBLEMI ZA SITI GRUPU?: Stavili Đironu na prodaju!

Objavljeno: 08.02.24 u 11:15

Mogli bi da zarade na uspehu ovog kluba.

Ove sezone u španskoj La Ligi prijatno iznenađenje je Đirona koja beleži sjajne partije i jedan period bila na vodećem mestu u domaćem šampionatu. Mnogi su mislili da će ovaj tim posustati nakon 10. ili 11. kola, ali evo više od pola prvenstva oni se drže u vrhu, a za vikend igraju protiv Real Madrida u možda presudnom meču.

Mnogi Đironu upoređuju sa Lesterom i čuvenom generacijom koja je u sezoni 2015/16 pokorila Premijer ligu, međutim ima razlike. Španski tim igra dosta atraktivniji fudbal, a ako ovako nastave, mogli bi do senzacije, a to je naslov prvaka ili vicešampionsko mesto, a svakao je igranje u Ligi šampiona velika čast i privilegija. 

Međutim, postoji problem ukoliko ovaj klub obezbedi plasman u najelitnije evropsko takmičenje. Naime, Đirona je u vlasništvu Siti grupe koja ima 47 odsto udela, a pravilo UEFE nalaže da dva tima koja imaju istog vlasnika ne mogu da igraju istoj sezoni Lige šampiona. 

To znači da bi Đirona mogla biti stavljena na prodaju, pošto ni smanjenje udela Siti grupe  ne bi bilo od pomoći, a ova kompanija se sigurno neće odreću vlasništva Mančester sitija koji je glavna mašinerija.

BONUS SADRŽAJ:

ALEGRI U PROBLEMIMA: Dušan Vlahović pod znakom pitanja!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter