1
Evroliga

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Bayern Munich at Stark Arena on February 08, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZANU SE PONOVILA BOLONJA: Francisko trojkom u završnici srušio crno-bele usred Beograda!

Objavljeno: 08.02.24 u 22:42

Tragičan epilog utakmice za Grobare

Košarkaši Partizana su na svom parketu pred velikim brojem okupljenih Grobara poraženi u meču 26. kola Evrolige protiv veoma nezgodne ekipe Bajerna iz Minhena rezultatom 78:79.

Prvi koš na meču i to vredan tri poena postiže Džejms Naneli, da bi na drugoj strani siguran iz igre leđima bio Serž Ibaka, a onda Panter pogađa drugu trojku za Partizan. I pored dobre uvodne igre Bajerna, crno-beli su uspeli da naprave seriju 6:0 i naprave preokret.

Ipak, uspeva da uzvrati svojom drugom trojkom Karsen Edvards kojim donosi izjednačenje nemačkom timu. Nakon što je Edvards pogodio polaganje, na drugoj strani uzvraća Kevin Panter pogotkom sa poludistance. Do kraja deonice je Bajern bolje odigrao i stekao blagu prednost od tri poena.

Andres Obst trojkom otvara drugu četvrtinu, dok na drugoj strani promašuje Pi Džej Doužer. Mnogo bolji ritam su imali gosti u uvodnim minutima druge deonice, ali ključnu trojku za izjednačenje pogodio je Frenk Kaminski.

Još jedna trojka Kaminskog nakon poena Brankovića održava crno-bele u egalu. Američki centar ponovo pogađa šut iz daljine ovoga puta za vođstvo domaćih na nešto više od dva minuta pre kraja poluvremena, a onda Kaminski vezuje i svoju četvrtu trojku.

Posle dosta promašenih šuteva na obe strane drugo poluvreme poenima otvara Ognjen Jaramaz, veoma brzo trojku za domaće pogađa i Kevin Panter za +5. Jaramaz pogotkom za poludistance tera Pabla Lasa da pozove tajm-aut zbog nepovoljne situacije za njegov tim.

Nastavila se odlična serije Partizana uprkos pokušaju trenera Bajerna da to prekine i prednost se brzo podigla na +10, sve do koša Serža Ibake. Uhvatio je Bajern zalet u jednom momentu i uspeo je da spusti minus na svega četiri poena.

Serijom promašaja na obe strane počela je veoma neizvesna četvrta četvrtina. Posle puna dva minuta bez koša Ognjen Jaramaz pogađa uz faul, a trojkom je uzvratio Vajler-Bab na drugoj strani.

Bitan pogodak svojim prvim poenima u drugom poluvremenu pogađa Zek Ledej, ali brzo uzvraća trojkom na drugoj strani Silvan Francisko, a Bajern stiže i do izjednačenja. Na kraju je meč presudila trojka Silvana Franciska u završnim sekundama susreta tako da su crno-beli poraženi po peti put u nizu u svim takmičenjima.

3
2

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter