0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MENIG IPAK NAPUŠTA PARTIZAN: Izgleda da su crno-beli konačno uspeli da prodaju igrača!

Objavljeno: 08.02.24 u 21:50

Čeka se potvrda nove informacije

Transfer sagа oko Kvinsi Meniga konačno se završila, a holandski krilni napadač Partizana pronašao je novi fudbalski dom u Turskoj. Iako mu je prethodni pokušaj prelaska u Konjaspor propao, Menig je uspeo da dogovori uslove s turskim klubom Sivasporom dan pre isteka prelaznog roka.

Crno-beli su postigli dogovor o transferu, prihvativši 300.000 evra odštete od Sivaspora, uz dodatnih 15% od eventualne naredne prodaje igrača. Ovaj transfer označava kraj Menigove sage u Partizanu, koja je počela incidentom u Subotici i naznacila rastanak između kluba i holandskog igrača.

Menig nije učestvovao u pripremama tokom zime, budući da je verovao da će karijeru nastaviti u Turskoj. Međutim, transfer u Konjaspor izjalovio se u poslednjem trenutku, nakon čega se fudbaler vratio u Partizan i čekao novu priliku. Ta prilika se ukazala u pregovorima sa Sivasom, koji su uspešno okončani, donoseći zadovoljstvo svim uključenim stranama.

Ovaj transfer takođe ima implikacije na finansijsku stranu Partizana, koji je u međuvremenu doveo Jung-Džun Goha za 1.200.000 evra. Menig, koji je odigrao 99 utakmica za Partizan tokom prethodne dve i po sezone, postigao 22 gola i zabeležio 22 asistencije, često je bio predmet rasprave zbog svoje nedoslednosti i taktičke nediscipline. Odlazak Meniga je, s jedne strane, oslobodio budžet za plate, ali s druge strane, klub je izgubio igrača koji je povremeno pružao izuzetne performanse.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter