1
Evroliga

FOTO: Anadolu Efes

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Hrvat probudio Efes i otežao situaciju večitima u borbi za plej-of!

Objavljeno: 08.02.24 u 22:11

Pobeda Turaka dodatno komplikuje situaciju na tabeli

Efes je ostvario ubedljivu pobedu nad Makabijem rezultatom 105:91 u okviru 26. kola Evrolige, koje se igralo na neutralnom terenu u areni u Rigi zbog zategnutih odnosa između Turske i Izraela usled recentnih događaja u Izraelu i situacije u Gazi.

Utakmica je bila izuzetno uzbudljiva, s tim da je prelomljena u poslednjoj četvrtini kada je Efes uspeo da stvori dvocifrenu prednost. Do tog trenutka, ekipe su se smenjivale u minimalnim vođstvima, ali su turski košarkaši uspeli da održe svoju prednost do kraja meča, sprečavajući Makabi da se vrati u igru.

Šejn Larkin je briljirao u redovima Efesa postigavši 22 poena, uz 4 skoka i 6 asistencija, dok se kod Makabija istakao Vejd Boldvin sa 23 poena, 2 skoka i 5 asistencija.

Ova pobeda predstavlja drugu vezanu za Efes nakon promene na trenerskoj klupi, gde je Tomislav Mijatović preuzeo ulogu trenera umesto Erdema Džana. Ove dve pobede su Efesu omogućile povratak u borbu za plej-in fazu, što dodatno zaoštrava konkurenciju među najboljim ekipama Evrolige.

Sada se Partizanu i Crvenoj zvezdi nameće još jedan konkurent u trci za željeno mesto među Top 10 ekipama, a kako se sezona nastavlja, očekuje se još uzbudljivih mečeva i promena na tabeli.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter