0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

IZ BARSELONE PORUČUJU: ‘Potreban nam je trener koji zna šta je ovaj klub!’

Objavljeno: 08.02.24 u 10:10

‘U La Masiju uvek morate da verujete.’

Barselona već dugi niz godina nije onaj ‘div’ koji je harao Evropom u periodu od 2009. do 2015. godine kada su u tom razmaku osvojile čak dva puta ‘Tripletu’. Lutali su sa trenerima, a onda je na klupu seo legendarni Ćavi, koji je pokušao da napravi isto što i Pep Gvardiola, međutim nemaju svi taj X faktor, pa mu nije pošto za rukom.

Ćavi je doneo odluku da ode na kraju sezone, a predsednik ‘Blagurane’, Đoan Laporta prihvatio je ostavku. Sada u klubu imaju dovoljno vremena da dovedu adekvatno rešenje. Sportski direktor Barse, Deko gostovao je emisiji Onze na kanalu Esport3 gde je analizirao situaciju u timu.

-Nisam još pričao ni sa jednim trenerom. Pokušavamo da se naviknemo na Ćavijev odlazak. Moramo da osvajamo bodove u La Ligi. Dali smo odličan odgovor protiv Alavesa. Novi trener biće zajednička odluka predsednika i mene – naveo je.

Kao naslednici Ćavija pominjali su se Jirgen Klop Hansi Flik.

-Nemac? Ne govorimo ni o jednom treneru trenutno. Prvo želimo da utvrdimo šta želimo da radimo i kuda želimo da idemo pre nego što budemo razgovarali sa bilo kojim trenerom. Mogu da dam svoje mišljenje o trenerima koje sam imao kao igrač i drugima koje pratim, ali da bismo uradili analizu potrebno nam je više podataka, moramo da kopamo dublje – jasan je.

Dodao je da im je potreban neko ko može da se adaptira na potrebe kluba.

-Želimo isti profil kao i do danas. Nekoga ko je sposoban da se prilagodim potrebama kluba, da se adaptira i veruje mladim igračima dok se razvijaju, nekoga ko neće biti u mogućnosti da dovodi velika pojačanja, ko ima izbalansiran tim. Potreban nam je trener koji zna šta je Barsa i razume našu trenutnu situaciju. U La Masiju uvek morate da verujete – poručio je legendarni fudbaler.

Takođe, u španskim medijima špekulisalo se da bi Rafael Markez mogao da bude novi stručnjak.

-Mlad je i radi svoj posao sa rezervnim timom. Nadamo se da će biti u klubu još dugo, ali trenutno nije u planu za trenera prvog tima – rekao je Deko.

BONUS SADRŽAJ:

DELIRIJUM NA ‘MARAKANI’: Flamengo postigao gol u dubokoj nadoknadi i izazvao opšti haos! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter