0
Fudbal

Aleksandar Čeferin (FOTO: UEFA/X)

ČEFERIN NA ZANIMLJIV NAČIN OPISAO SUPERLIGU: ‘Oni su kao Snežanina jabuka!’

Objavljeno: 08.02.24 u 14:20

‘Ne možete kupiti istoriju staru 70 godina.’

Nekoliko godina unazad već se špekuliše o osvnivanju sasvim novog takmičenja, a to je evropska Superliga. Prvobitni plan je bio da to bude zatvorenog tipa i da učeststvuju samo najjači klubovi, ali je ovo naišlo na veliki broj negativnih komentara. Najveći zagovornici ovog projekta jesu Real Madrid i Barselona.

Predsednik Katalonaca, Đoan Laporta najavio je početak ovog prestižnog takmičenja od sezone 2025/26, a kako on navodi, ono će služiti kako bi se smanjio monopol evropske kuće fudbala. Predsednik UEFE, Aleksandar Čeferin pričao je o Superligi na današnjem kongresu u Parizu.

On je istakao da je fudbal jedina stvar u čemu Evropa prednjači.

-Fudbal je jedna od retkih stvari u kojima Evropa prednjači. Moramo da budemo ponosni i da je uspeh zasnovan na jedinstvenom modelu, na solidarnosti, na napredovanju, na ispadanju. Moramo da čuvamo ovaj model. Svi mi, a ne sama UEFA – jasan je.

Dodao je da oni pokušavaju spasioci, a ustvari kopaju grobove.

Ima onih koji pokušavaju da gaze pretvarajući se da su spasioci. ali u stvarnosti kopaju grobove. Oni su predatori. Oni čine zatvoreni krug. Ne znaju ništa o slobodi izražavanja „Evropski fudbal je jedan od simbola Evrope. Jedinstvo je jedino što može da nas spase, čak i u fudbalu – nastavio je Slovenac.

Rekao je da ne može svako da kupi fudbal.

-Izgleda da u Evropskoj uniji postoji samo jedan važeći zakon, a to je tržište. Ne može svako da kupi fudbal. To nije život koji želimo. Bez jedinstva nema budućnosti. su niz pojedinaca Žele da nas podele pričajući o slobodnom tržištu kako bi nastavili da razvijaju svoj ego, svoju moć – govorio je on.

Uporedio je Superligu sa Snežaninom jabukom.

Razumemo napad na UEFA. Branimo ravnotežu. Svaki klub može da se pridruži takmičenju koje želi. Planiraju želju da zarade više novca, kapitala, moći i prestiža. Osećaj superiornosti i pohlepe. Uvek žele još i više. Oni žele da budu superiorni. Superliga je kao Snežanina jabuka. Ne možete kupiti snove, sportske zasluge. Ne možete kupiti istoriju staru 70 godina – poručio je.

Potom je pecnuo novi projekat i naveo da od naredne sezone kreće format muških takmičenja.

Sledeće sezone biće pokrenut novi format muških takmičenja. Više igara, više jednakosti, više novca. Pred nama je 70 uzbudljivih godina i još mnogo toga – zaključio je Čeferin.

BONUS VIDEO:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter