0
Evroliga

FOTO: Twitter/Baskonia

MONEKE U MONAKU IMAO VELIKIH PROBLEMA SA OBRADOVIĆEM: „To je ubilo moje samopouzdanje!“

Objavljeno: 07.02.24 u 23:40

Nigerijac ove sezone beleži sjajne partije u Evroligi. Postiže 14.2 poena u proseku.

Košarkaš Baskonije, Čima Moneke koji je drugi deo prošle sezone igrao u dresu „Kneževa“ rekao je da saradnja sa Sašom Obradovićem u Monaku nije išla u dobrom smeru.

„Ne, nismo bili na istim talasnim dužinama, tačno je. Svaki evroligaški tim ima jednog, dva, tri ili četiri igrača koji se ne slažu jedni sa drugima. Tako je u životu inače. Ja nisam bio njegov tip igrača. Nisam igrao onoliko koliko je trebalo. Sistem u Monaku je takav da više zavisi od bekova, to me je limitiralo, jer oni kontrolišu sve. Ubilo je to malo moje samopouzdanje i košarka mi nije bila zanimljiva. Zarađivao sam najviše novca u karijeri, ali drugo najgore iskustvo za mene, od kad su me odstranili iz tima u mojoj prvoj sezoni“ – počeo je Moneke razgovor u podkastu kod Džoa Arlaukasa.

Codi Miller-Mcintyre, #10 of Baskonia Vitoria-Gasteiz, Markus Howard, #0 of Baskonia Vitoria-Gasteiz and Chima Moneke, #95 of Baskonia Vitoria-Gasteiz during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Baskonia Vitoria Gasteiz at Stark Arena on January 18, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Dodao je da su finansijski uslovi bili odlični, ali da nikako nije mogao da se izbori i da dobije ulogu koju zaslužuje.

„Ja sam realna osoba. U Manresi sam znao da sam jedan od najboljih igrača u Evropi i da to mogu da dokažem u pravoj situaciji, kao što sada dokazujem. Ima igrača koji u Evropi ne igraju onako kako mogu i ja to shvatam. U Monaku je novac bio odličan, pre dolaska sam video tim i rekao sam da ako budem tamo radio sve ono što znam i mogu da osvajamo sve. Stojim iza toga. Da su mi dali da budem svoj, sve bismo osvojili prošle godine i verujem u to“ – kaže on.

Monako je te sezone bio na korak od finala Evrolige, a Moneke se setio polufinalu protiv Olimpijakosa imao 12 poena prednosti na poluvremenu, a onda je usledila treća četvrtina koju su izgubilisa 27:2, tako da su morali da se zadovolje trećim mestom.

„O, Bože… Ta treća četvrtina, najgore košarkaško sećanje svih vremena. Daj da nastavimo, da pređemo na nešto drugo“ – rekao je Moneke.

Nigerijac ove sezone beleži sjajne partije u Evroligi. Postiže 14.2 poena u proseku.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter