0
Ostali sportovi

Srbija - Francuska, vaterpolo turnir, 6.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

KOD DELFINA EUFORIJE NEMA: U glavi je samo Amerika, Crna Gora je zabboravljena

Objavljeno: 07.02.24 u 22:00

Nije bilo preterane euforije u srpskom timu.

U okviru drugog kola Svetskog prvenstva Dohi vaterpolisti Srbije odmerili su snage protiv Crne Gore od 15:30. ‘Delfini’ su ostvarili pobedu nad ‘Ajkulama’ rezultatom 14:8 i došli do maksimalnog učinka u grupi sa dve pobede. Za prvo mesto u grupi izabranici Uroša Stevanovića boriće se sa SAD-om u petak.

Nije bilo preterane euforije u srpskom timu. Velika pobeda, protiv nezgodnog rivala je pokazala da ova generacija može mnogo.

„Čestitam ekipi, igrali smo odlično u odbrani i napadu od početka. Za nas je ovo bila veoma bitna pobeda. Ali sada nam predstoji ono pravo, duel sa Amerikom koji može da nam donese prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i olimpijsku vizu. Bitno je da uđemo ovako u duel“ – rekao je jedan od junaka utakmice Radoslav Filipović.

Viktor Rašović je otvorio utakmicu maestralnim golom.

„Svaka čast drugovima i stručnom štabu. Od prvog sekunda smo diktirali ritam i sve se videlo na završnom rezultatu. Crnu Goru treba da zaboravimo, najbitnije je da zadržimo koncentraciju i energiju sa naredni susret. Odbrana mora da bude ovakva, zna se naš princio korak po korak.“

Delfini se sada okreću poslednjem rivalu u grupi Americi. Za prolazak direktno u četvrtfinale „delfinima“ će biti potreban samo bod iz tog duela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter