0
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSI PUTUJE AMERIKOM: Selektor Srbije u Šarlotu pronašao novog reprezentativca! (FOTO)

Objavljeno: 06.02.24 u 10:55

Očekuje se da mladi fudbaler uskoro dobije poziv Stojkovića

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ne samo da uživa u sunčanim danima Majamija, već i aktivno koristi priliku da poseti Srbe koji grade svoje karijere u američkom fudbalskom svetu. Nedavno je posetio tim Šarlota i srdačno se sastao sa Nikolom Petkovićem, koga je ljubazno nazvao „moj igrač“.

Piksi je prisustvovao jednoj od utakmica Šarlota i iskoristio priliku da pozdravi Zorana Krnetu, sportskog direktora kluba, kao i Nikolu Petkovića. Nikola Petković, rođen u Zrenjaninu 23. februara 2003. godine, prešao je iz Čukaričkog u Sjedinjene Američke Države, gde je prošle zime potpisao ugovor sa ekipom iz savezne države Severna Karolina.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Dragan Stojkovic (@draganstojkovicpixy)

Želeo bih najpre da se zahvalim svima u Čukaričkom za prelepih pet i po godina provedenih na Banovom brdu. Prošao sam mlađe kategorije ovog kluba, u dogovoru sa čelnicima Čukaričkog bio prosleđen na pozajmicu u BASK, gde sam stekao dragoceno iskustvo. Potom sam dobio šansu u prvom timu, stigao i do reprezentacije Srbije, a sada i ostvario transfer u MLS ligu – rekao je tada Petković.

On je još po transferu očekivao dobar razvojni put iz SAD.

Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS ligi, igrali su odlično, brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca, da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru. Još jednom, želim sve najbolje mojim saigračima iz Čukaričkog, nadam se da ću ih gledati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja u narednoj sezoni. Siguran sam da imaju kvalitet za to, a klub zaslužuje da napravi još jedan iskorak – kazao je Petković tada, a baš Petrović je našao put i do Čelsija.

Petković je bio konstantan u veznom redu Čukaričkog od debija, sa 19 godina je debitovao u Evropi na utakmici Lige konferencije.

Oduševljeni smo što smo potpisali ugovor sa Nikolom, igračem koji je uzbuđen što će se pridružiti našoj organizaciji i veruje u pažljivo osmišljen razvojni plan koji smo mu izložili. Nikola je igrač kojeg pratimo već neko vreme i pokazao je vrhunske rezultate u domaćoj ligi. Nedavno je privukao pažnju mnogih velikih klubova nakon svog proboja u reprezentaciju Srbije – rekao je Krneta po njegovom dolasku.

Očigledno je da Piksi pridaje važnost praćenju i podršci srpskim fudbalerima širom sveta, a Petković se nada da će uskoro dobiti i poziv od samog Piksija za nastupanje u nacionalnom dresu Srbije.

7
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter