0
Evroliga

Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and SC Derby at Aleksandar Nikolic Hall on March 19, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LEGENDA OTKRILA GREŠKE IVANOVIĆA: „Nuđeni su mu Moneke i Hauard, ali ih nije hteo u Zvezdi!“

Objavljeno: 06.02.24 u 10:11

Slavni košarkaš je otkrio da će se priključiti upravi Crvene zvezde

Proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović iznenadio je sportsku javnost najavom da će postati član uprave košarkaškog kluba Crvena zvezda. Ova informacija otkrivena je tokom Gurovićevog gostovanja u emisiji „Indirekt“ na televiziji K1, gde je bivši košarkaš delio svoje mišljenje na različite teme, pre svega o situaciji u Crvenoj zvezdi i Partizanu u Evroligi.

Gurović je pohvalio oba kluba ističući njihovu sposobnost dovođenja kvalitetnih igrača, ali je takođe izrazio zabrinutost zbog A licence koja im može biti uskraćena.

Zvezda i Partizan dovode dobre igrače, ali ako gledaš evropsko tržište, to ti je kao kada dođeš na pijacu u podne. Obe ekipe su dobre, samo mi je žao, ako ne dobiju A licencu jer je zaista zaslužuju. Ako pogledamo kakvu sliku šalju u svet, to niko nema. Mogu da kažem da nema, jer sam igrao svuda i ne postoji takva atmosfera. Verovatno su pare te koje će da odluče. Ako gledamo Monako koji ima dobar tim, ali igra u onoj, po meni, školskoj sali, jasno je. Da su to Zvezda i Partizan“, rekao je Gurović gostovanje u emisiji Indirekt na K1.

Govoreći o trenutnom sastavu Zvezde, Gurović je otkrio da će postati deo uprave kluba, izražavajući čast zbog budućeg angažmana. Komentarišući najave trenera Janisa Sferopulosa o pojačanjima, Gurović je dao jasan stav o potencijalnim igračima:

Pošto nisam u upravi Crvene zvezde, ali biću, to mogu da otkrijem i biće mi čast da budem deo takvog projekta. Što se tiče Gilespija, da se pitam ne bih ga doveo. Jer, ako nije odgovarao Pablu Lasu u Minhenu, jednom od najboljih evropskih trenera, onda ne treba ni nama. Centar koji sa loptom ne može ništa i ako vidimo da zavisi isključivo od Miloša Teodosića i da drugačije ne može da postigne koš, takav igrač ne zaslužuje da bude u Zvezdi. Kao ni Smart, koji dosad nije pokazao ništa“, istakao je Gurović.

Kritikujući prethodni mandat Duška Ivanovića, Gurović je istakao nekoliko ključnih grešaka u selektiranju ekipe, posebno ističući propuštene prilike za dovođenje Hauarda i Monekea iz Baskonije.

Nekoliko kadrinalnih grešaka je trener napravio, ne Sferopulos nego onaj pre njega, svi znamo ko je bio (Duško Ivanović prim.aut). Doveo je neke igrače, a bili su mu nuđeni Hauard i Moneke iz Baskonije. Bili su na spisku i nuđeni. Ivanović ih nije hteo, nisu bili po njihovom ukusu, paradoksalno je što im je sada trener. Duško Ivanović je selektirao ovu ekipu. Sramota je da ti nemaš ekipu konkurentnu za Top 8, uz takvu armiju navijača“, poručio je Gurović.

S obzirom na Gurovićevu istoriju i autoritet u svetu košarke, njegovo uključivanje u upravu Crvene zvezde moglo bi doneti značajne promene i doprineti daljem razvoju kluba.

9
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter