0
Fudbal

FOTO: FK Voždovac

VODŽOVAC PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: Najmlađi strateg u Superligi!

Objavljeno: 05.02.24 u 18:00

‘Zmajevi’ nastavili sa dobro politikom kluba.

Novi trener Voždovca je Nikola Mitić koji ima svega 32 godine i samim tim je najmlađi od svi strateg u domaćem šampionatu. On je istakao da se raduje novom izazovu i najavio da će njegova ekipa pokazati kvalitet.

-Radujem se ovom izazovu! Činjenica da sam postao najmlađi trener u Super ligi je s jedne strane za ponos, ali sa sobom nosi i veliku odgovornost prema kolegama, da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni trener u ovakvom klubu, u jednom organizovanom sistemu i nastavićemo da radimo i stremimo ka istim ciljevima koje smo na početku sezone postavili – započeo je.

Stručnjak rodom iz Bujanovca obreo se u Beogradu sa 15 godina i najpre krčio svoj put kao igrač. Od Čukaričkog, preko Milicionara, Hajduka sa Liona gde je sa 16 godina zaigrao za prvi tim, pa sve do prvog igrača koji je potpisao profesionalni ugovora u Sinđeliću. Povreda ga je odvojila od terena, ali fudbal je ostao njegov život.

Počeo sam da volontiram u Crvenoj zvezdi 2015. godine i posle sedam meseci dokazivanja, dobio sam ugovor. Kroz šest godina sam prošao sve selekcije u omladinskoj školi, bio sam u raznim ulogama, a takođe sam i samostalno vodio kadetsku selekciju. Takođe sam 2019. radio i kao analitičar u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Poziv Levadije došao je kao pravovremeni iskorak za moju karijeru, osvojili smo za godinu i po dana sve trofeje u estonskom fudbalu, a igrali smo i dva puta kvalifikacije za Ligu Evrope. Za mene je to bio prelep period, unapredio sam sebe, svoju radnu etiku, rastao sam kao čovek i trener, a tu sam započeo i svoje školovanje za PRO licencu koje sam završio prošle godine – nastavio je on.

Istakao je i svoje ciljeve.

-Postavili smo na početku ciljeve, trofej u Kupu i konkurencija za izlazak u Evropu, i od toga ne odustamo. Ja verujem da ćemo ih uz pravu psihološku pripremu i unapređenje igre i ostvariti. Nastavljamo da igramo ofanzivan fudbal, principi igre ostaju isti, to je nešto u šta ja verujem i što može da nam donese i rezultate. Jasno je da sam ja karakterno drugačiji, kao i svako od trenera u stručnom štabu, ali smo navikli jedni na druge, poznajemo se i radimo dalje punom parom – jasan je Mitić.

Sportski direktor tima iz Zaplanjske, Bojan Leontijević je naveo da su bili spremni na ostavku Marka Savića.

-Odlazak Marka Savića nije nas zatekao nespremnima. On je to najavljivao i u prethodnom periodu, što zbog ponuda i interesovanja klubova iz inostranstva o kojima se pričalo, što zbog ličnih razloga koji su ovoga puta presudili. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio tokom svog mandata i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere – rekao je on.

Želeli su da zadrže metodoligu rada.

-Opredelili smo se da zadržimo metodologiju rada i model igre koji su nas do sada krasili, te je logično rešenje bilo da posao koji je Marko Savić radio nastavi njegov dosadašnji prvi saradnik – Nikola Mitić. Nikola je mlad fudbalski stručnjak koji ima već zavidno iskustvo na profesionalnom nivou, ali će mu ovo biti debi u ulozi šefa struke na seniorskom nivou – nastavio je.

Uveren je da će novi trener opravdati očekivanja.

-Uvereni smo da će opravdati očekivanja i biti jedan od mnogih mladih stručnjaka koji su svoju afirmaciju stekli na Krovu. Na ovaj način, bez obzira na delikatnost trenutka u kom se nalazimo, šansu dajemo mladim ljudima pred kojima je svetla budućnost. Voždovac je već izgradio prepoznatljiv imidž u poverenju i istrajnost u radu sa mladim igračima i stručnim kadrom, te nastavljamo u istom ritmu! – zaključio je Leontijević.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter