0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

(POLUVREME) PARTIZAN-SPLIT: ‘Crno-beli’ gube dvocifrenom razlikom! (FOTO)

Objavljeno: 05.02.24 u 19:40

Hrvatski tim pokazao više.

Košarkaši Partizana dočekali su ekipu Splita u okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige od 19 časova u ‘Štark areni’. Odličan otpor pokazali su gosti koji su odigrali odlično prvo poluvreme i nadigrali ‘crno-bele’, pa su na poluvreme otišli rezultatom 44:30.

PRVA ČETVRTINA:

Crno-beli’ su u ovaj susret ušli šutem za tri poeni, ali su Splićani serijom od 6:0 preokrenuli na 6:3, međutim, ponovo je Partizan vratio prednost preko Alekse Avramovića (7:6). Međutim, gosti su trojkom ponovo došli do vođstva, ali su domaći brzo došli do egala (9:9).

FOTO: Starsport

Nastavila se odlična borba na parketu između ova dva tima, ali su izabranici Željka Obradovića bili konkretniji i uglavnom kontrolisali susret. Avrmaović je držao Partizan u ovom delu meča, a u redovima Splita najviše problema defanzivicima domaćih zadavao je Šurtet. 

Crno-beli su okončaki ovaj period na jedan posed viška, ali je prvih 10 minuta donelo dosta oscilacija u timu Željka Obradovića, Posle slabog početka i prednosti Splita, zaigrali su koncentrisanije, ali je pad usledio u finišu kada su se gosti opet vratili i vodili sa 21:18.

DRUGA ČETVRTINA:

Ekipa Splita je u ovaj deo susreta ušao šutem za tri, ali su ‘crno-beli’ na drugoj strani uzvratili istom merom. Potom je usledio period kada se igralo poen za poen. Takođe, često se smenjiaval prednost, što je činilo ovu utakmicu zanimljivijom. Danilo Anđušić je pogodio trojku, a onda se Ispod koša Partizana, snašao se Saliven i ponovo doneo egal. (24:24).

FOTO: Starsport

Gostujući tim se nije predavao u nijednom trenutku i pokazao ogromnu želju i da je došao da se bori protiv šampiona regionalnog takmičenja. Splićani su koristili svaku priliku za koš i kažnjavali greške Partizana i došli do nove prednosti od 30:26 na pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Crno-beli’ su pokušavali da ugroze goste, ali je ekipa Splita bila vidno raspoložena za igru i došla do prednosti od +6 (34:28). Imao je dobru akciju Partizan kada je Naneli dodao Smajlagića, ali je on promašio. Na kraju su Splićani dobili prvi deo susreta rezultatom 44:30.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter