0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

DELFINI TRAŽE VIZU ZA PARIZ: Srbija protiv Japana otvara Svetsko prvenstvo u Dohi!

Objavljeno: 05.02.24 u 13:50

Nadamo se najboljem

Vaterpolo reprezentacija Srbije započinje svoj put ka Olimpijskim igrama u Parizu na Svetskom prvenstvu u Dohi, gde će se prvo suočiti sa selekcijom Japana u prvom kolu grupe C. Utakmica je zakazana za danas u 14 sati, a cilj izabranika trenera Uroša Stevanovića je izboriti plasman na Olimpijske igre.

Delfini su jasno izrazili svoj ambiciozan cilj – izvaditi olimpijsku vizu za predstojeće Igre u Parizu, a put do toga počinje duelom sa Japanom. Pored Japana, Srbija će se u grupi C takmičiti i sa Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Prijatelji vaterpola u Srbiji mogu pratiti dešavanja i bodriti svoj tim jer će utakmica biti prenošena na RTS 1.

Računica za plasman na Olimpijske igre je jasna – direktno pravo igranja u Parizu stiče se osvajanjem prvog mesta u grupi. Ukoliko Delfini zauzmu drugo ili treće mesto, igraće u osmini finala, gde će pobeda biti dovoljna za plasman.

Ova generacija vaterpolista ima priliku da nastavi uspehe, s obzirom na to da su poslednju medalju osvojili na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, braneći zlato. Nakon oproštaja sjajne generacije posle OI u Japanu, naslednici nisu uspeli doći do odličja na narednim izazovima, ali Svetsko prvenstvo u Dohi pruža im šansu za novim uspehom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter