0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO; KK Crvena zvezda Meridianbet

ZVEZDA GUBI OD BUDUĆNOSTI NA POLUVREMENU: Atraktivna igra Podgoričana! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.24 u 17:52

Loš početak za srpski tim.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Budućnosti iz Podgorice u okviru 19. kola AdmiralBet ABA lige Morači od 17 časova. Od samog početka utakmice domaći tim je igrao znatno bolje, dok su ‘crveno-beli’ pokušavali da nađu način pariraju protivniku, ali nisu uspeli. Na kraju prvog dela Crnogorci imaju prednost od 46:36.

PRVA ČETVRTINA:

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu, vezali su dve vezane trojke kada su pogodili Marvin Džons Jogi Ferel (6:0). Potom je Luka Mitrović prekinuo seriju Podgoričana i postigao dva poena i plus uz dodatno slobodno bacanje (6:3). Konsolidovala se Zvezda u nastavku i uspeli su da dođu do egala (8:8).

Imala je Budućnost sjajnu akciju i vratila ponovo vrednost preko Slavkovića, ali su gosti na drugoj strani ponovo došli do prednosti. Atrakrivnu košarku igrali su oba tima u prvoj deonici sa sjajnim potezima. Mitrović je imao priliku da donese novo vođstvo svom timu, ali je pokušao iz teške pozicije, pa je Mihajilović postigao trojku na drugoj strani.

Nakon toga, Zvezda je nastavila da juri Podgoričane, pa je na asistenciju Miloša Teodosića, Bolomboj pogodio, a odmah je Rajt vratio domaće na +3 (17:14). ‘Crveno-beli’ su ponovo došli do prednosti od jedne razlike (18:17). Nakon atraktivne prve deonice i odlične igri, sa dosta preokreta rezultat je 22:18. bio u korist Budućnosti.

DRUGA ČETVRTINA:

Nastavili su Podgoričani sa dobrom igrom i napravili seriju od 9:0 (31:18) na startu drugog perioda. Sa druge strane goste nije hteo šut za tri poena, pa su igrači Budućnosti to iskoristili i imali impresivnu igru i kontolu utakmice. Zvezda je bila u podređenom položaju, nisu uspevali da pronađu put do koša Budućnosti.

FOTO: AdmiralBet ABA liga

Izabranici Janisa Sferopulosa su nakon tri ipo minuta u drugoj četvrtini došli do prvih poena i zaustavili ozbiljan nalet ekipe iz Crne Gore. Nisu uspeli da se konsoliduju igrači Zvezde, Budućnost je nastavila sa sjajnom igrom i potezima i održavala dvocifrenu prednost.

Ekipa iz Podgorice došla je do čak +14 (39:25) i nadigrala ‘crveno-bele’ u svakom smislu. U ovom delu meča ekipa Budućnosti je uglavnom održavala svoju prednost i bila bolja u svakom segmenut igre od gostiju čija je igra bila u velikom raspadu. TIm iz Crne Gore je na poluvremenu imao vođstvo od 46:36.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter