0
Atletika

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 25: Angelina Topic of Serbia reacts during the Women's High Jump Qualification group A on Day 7 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 25 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

SRBIJA JE NAJBOLJA NA BALKANU: Angelina Topić najbolja u dve discipline!

Objavljeno: 04.02.24 u 21:46

Srbija je osvojila 13 medalja i postavila tri državna rekorda

Danas je Atletska dvorana na Banjici u Beogradu bila je domaćin Prvenstva Balkana za starije juniore i juniorke, okupivši preko 200 atletičara iz 18 zemalja članica Balkanske atletike.

Srbiju je ponosno predstavljalo 35 atletičara, od kojih 19 devojaka i 16 momaka.

Najsvetlija zvezda bila je bronzana evropska visašica, Angelina Topić, koja je trijumfovala u skoku uvis sa preskočenih 1.85 m, i u skoku udalj rezultatom 6.41 m. Jovana Mićić je doprinela osvajanju bronzane medalje u skoku udalj sa 5.93 m. Ukupno, Srbija je osvojila 13 medalja i postavila tri državna rekorda: 7 zlata, 5 srebra i 4 bronze. Na kraju takmičenja, Srbija zauzima prvo mesto u ukupnom plasmanu prema broju osvojenih medalja, dok je Hrvatska na drugom mestu, a Turska na trećem.

Nekoliko atletičara oborilo je nacionalne rekorde, uključujući Filipa Stankovića na 400 m, Taru Vučković na 800 m, i mušku štafetu na 4×400 m. Izuzetno zanimljiva trka na 1500 m obeležila je neizvesnost do samog kraja, gde je Utku Goler iz Turske pobedio, a srpski atletičar Kabir Ziljkić zauzeo treće mesto.

Natalija Grujić osvojila je zlato u trci na 1500 m, dok su Teodora Boberić i Natalija Dragojević dominirale u troskoku. U muškoj konkurenciji, Luka Bošković i Vito Kovačić vodili su neizvesnu borbu u skoku udalj, sa pobedom Kovačića.

U skoku uvis, Paschalis Gennikis iz Grčke osvojio je prvo mesto, dok je srpski atletičar Vuk Šolaja osvojio srebro. Aldin Ćatović pobedio je u trci na 3000 m postavivši novi lični rekord, dok je u ženskoj konkurenciji Mejra Mehmedović bila najbrža.

Ženska štafeta srpske reprezentacije u disciplini 4×400 m, u sastavu Mijatović, Maletić, Grujić, Kopunović, osvojila je prvo mesto rezultatom 3:58,41. Ovim izuzetnim uspesima, atletičari Srbije ponosno su predstavili svoju zemlju na Balkanskom prvenstvu.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter