0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PRVE REČI PROSINEČKOG NAKON ANGAŽMANA NA KLUPI CRNE GORE: „Nećemo nikog da se plašimo, pokazaćemo ponos, pokušaćemo da dominiramo“

Objavljeno: 04.02.24 u 15:45

On će na klupi Crne Gore debitovati na prijateljskom meču sa Belorusijom, 21. marta.

Legendarni fudbalski stručnjak Robert Prosinečki danas je na konferenciji za medije zvanično predstavljen kao novi selektor reprezentacije Crne Gore. 

Hrvat ističe da će raditi najbolje što može kako bi sa reprezentacijom Crne Gore postigao dobre rezutate. 

„Radiću najbolje što mogu, nadamo se uspehu. Posebno u Ligi nacija koja nam je vrlo važna. Veliki izazov za mene, Crna Gora ima tim koji može da igra sa svakom reprezentacijom. Radićemo najbolje što možemo, verujem uz podršku svih. Imamo dosta vremena da se pripremimo, da se upoznamo s novim radom i igračima“, rekao je Prosinečki na promociji.

Istakao je i to da Crna Gora ima kvalitetne fudbalere. 

„Neke igrače znam, Marko Vešović je bio kod mene u Crvenoj zvezdi. Ostalo ću u hodu… Imamo kvalitet, igrače koji su već standardni i koji su vodje – Stefana Savića, Stevana Jovetića, Adama Marušića… Gledaćemo i mlađe“, dodao je novi selektor CG.

On je potpisao ugovor na godinu dana sa FSCG.

„Sigurno će saradnja da traje toliko, onda ćemo da vidimo. Probaćemo da osvojimo Ligu nacija, da se spremamo za kvalifikacije za SP…“, rekao je Prosinečki.

Za kraj je rekao da će reprezentacija Crne Gore igrati ponosno.

„Mogu da najavljujem puno toga, ali nećemo nikog da se plašimo, pokazaćemo ponos, pokušaćemo da dominiramo. I ja sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima, iako nažalost nisam vodio velike klubove. U martu ćemo biti osam dana zajedno, imaćemo dva meča, pravićemo atmosferu i igru za ono što nas čeka. I Liga nacija je zanimljiva, preko nje može da se ode na veliko takmičenje. Tražićemo najbolja rešenja, videćemo i neke nove, mlađe igrače, jer je to neophodno“, rekao je Prosinečki.

On će na klupi Crne Gore debitovati na prijateljskom meču sa Belorusijom, 21. marta.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter