0
Fudbal

Alvaro Morata i Eduardo Kamavinga (FOTO: Real Madrid C.F.)

NEDELJA JE DAN ZA DERBIJE: Sve oči biće uprte u Milano, Madrid i London! (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.24 u 08:15

Ovo svaki ljubitelj fudbala priželjkuje.

Nedelja je idealna za prave ljubtelje najsporednije stvarije na svetu. Danas se igraju tri derbija, a svi su od velike važnosti. Jedan od tih je i ‘Derbi Italije‘ kada će na stadionu ‘Đuzepe Meaca’ snage odmeriti fudbaleri Intera i Juventusa od 20:45. Ovo nije obična utakmica, već borba između dve najbogatije industrijske regije na ‘Čizmi‘.

Takođe, ovak duel ima još veću težinu jer se ova dva tima bore za titulu i Inter i bod više, ali uz utakmicu manje. U međusobnim mečevima, Juventus ima više pobeda, čak 116, dok je ‘Neroazurima‘ ova istorijska utakmica pripala 85 puta, a u 65 navrata bilo je nerešeno.

Drugi derbi je čuveni ‘El Madrilenjo’ između Real Madrida i Atletika koji se igra večeras od 21 čas na ‘Santijago Bernabeu’ u okviru 23. kola La Lige. Opšte je posebno da u ovoj utakmici sve pršti i vlada veliko rivalstvo. Ovo je 235. međusobni okršaj, a uspešniji su ‘Kraljevi‘ kojima je pripalo 116 susreta, dok je ‘Jorgadžijama‘ 59, a 60 puta igrali su nerešeno.

Zanimljivo je da je Atletiko bio povlašćeniji tim za vreme Franciska Franka, pošto je bio ultralevičarski klub, dok se Real smatrao nacionalnistčkim i ultradesničarskim. Tradicija nalaže da za ‘Jorgandžije‘ navija južni deo Madrida, dok za ‘Kraljeve‘ ona severni. Takođe, za ekipu Dijega Simeonea je u prestonici Španije navijalo većinsko stanovništvo u prvoj polovini 20. veka, a onda velikim uspehom njihovog rivala, stvari su se promenile.

U poslednjih deset duela Reala i Atletika, pet puta je pobeđivao tim Karla Anćelotija, dva puta je bilo nerešeno, dok je u tri navrata meč pripao ‘crveno-belima’.

Takođe, utakmica koja privlači veliku pažnju jeste ona između Arsenala i Liveprula, od koje možda i zavisi titula Premijer lige. Ovaj duel igra se danas od 17:30 na stadionu ‘Emirata‘ u Londou.Redsi‘ sigurno imaju posebnu motivaciju da svaki susret do kraja sezone odigraju na vrhunskom nivou, pošto se Jirgen Klop povlači na kraju sezone.

Tim sa ‘Enfilda‘ je u prošlom kolu dobio još jednog velikog rivala, ali ne baš konkurentog ove takmičarske godine, ekipu Čelsija sa ubedljivig 4:1 i u seriji je od 11 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Trenutno su prvi na tabeli sa 51 bodom i utakmicom više od Mančester sitija koji ima 46.

Sa druge strane Arsenal tačno 20 godina čeka na titulu u domaćem šampionatu, još od generacije ‘nepobedivih’. Pod dirigenstkom palicom Mikela Artete prošle sezone su bili nadomak naslova, ali ipak nisu izdržali i posustali, pa su pehar prepustili ‘Građanima‘. Međutim, ako žele da konačno usreće navijače, pobeda je imperativ.

Nakon nešto slabijeg perioda od tri poraza i jednog remija, ‘Topdžije‘ su ušle u seriju od dve pobede, pa će i u ovom duelu sve prštati. Jedno je sigurno, očekuje nas spektakl u sva tri meča.

BONUS SADRŽAJ:

ČOVIĆ JE ODLUČIO DA BACA BOMBE VEČERAS: Zvezda dovela duogogodišnju superzvezdu Real Madrida! (VIDEO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter