0
Evropske lige

FOTO: @Inter/X

MILANO SE SPREMA ZA DOČEK SKUDETA: Interov minimalac dovoljan za usamljenost na vrhu!

Objavljeno: 04.02.24 u 23:46

klub iz Lombardije je zasluženo stigao do pobede

Fudbaleri Intera savladali su na domaćem terenu ekipu Juventusa rezultatom 1:0 u velikom derbiju 23. kola italijanske Serije A.

Izabranici Simonea inzagija ostvarili su izuzetno važan trijumf u Derbiju Italije kojim su napravili značajan korak ka osvajanju Skudeta.

„Neroazuri“ nakon večerašnjeg duela sa prvim konkurentom imaju četiri boda više, ali i utakmicu manje, pa bi razlika mogla da skoči na „plus sedam“.

Domaćin je nametnuo svoj ritam od samog početka meča, te prvi i zapretio preko Dimarka, da bi Tiram nedugo zatim neuspešno pokušao da savlada Šćešnog.

Primetna je bila nervoza fudbalera Juventusa u prvom poluvremenu, javne opomene dobili su Vlahović, a potom i Danilo, nakon čega je usledio detalj koji će odlučiti pobednika.

Igrao se 37. minut kada je Pavar na atraktivan način pokušao da iskoristi inteligentno dodavanje Barele, lopta je došla do Gatija koji ju je nesrećno ugurao u sopstvenu mrežu.

Nismo mnogo od Juventusa videli ni u nastavku igre, posle stative Čalhanoglua, gosti iz Torina su se pomalo trgli, pa je pokušaj Gatijev udarac završio pored gola.

Inter je imao veliku priliku da udvostruči prednost kada Barela potpuno sam nije uspeo da savlada Šćešnog koji mu je odbranio udarac, a kasnije po ulasku u igru zapretio je i Arnautović.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je klub iz Lombardije zasluženo stigao do pobede i veće bodovne razlike u odnosu na prvog pratioca.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter