0
Košarka

Zoran Savic Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

JEDNA STVAR UBIJA PARTIZAN: Zoran Savić jasan o najvećem problemu crno-belih!

Objavljeno: 04.02.24 u 20:42

Jedan od glavnih ljudi crno-belih potpuno iskreno.

Zoran Savić je govorio o tome da li će biti nove doselekcije u ekipi Partizana, odnosno šta je glavni problem na tržištu za šampiona regiona.

Ne. Imamo 15 igrača. Nećemo dovesti nikoga,“ potvrdio je Savić u drugom delu opširnog intervjua za Basket News. „Imali smo mnogo sreće prošle sezone što je u kadru bilo 13 igrača i izbegli smo ozbiljne povrede za najvažnji deo sezone. Sad ih imamo 15 igrača i nadamo se da ćemo, ako su zdravi, biti pokriveni. Na svakoj poziciji, a imamo dovoljno igrača“.

Na ovom tržištu, svi ciljaju iste igrače. Plej i igrači na pozicijama četiri ili pet su bili preskupi. Ponekad ste znali da ćete platiti igraču cenu koja nije bila njegova stvarna vrednost. Takvo je bilo tržište. Mislite li da će sa Dubaijem, Parizom i Londonom biti bolje? Biće još gore“, deluje zabrinuto Savić.

Nema mnogo prostora na tržištu.

Mrzim da gledam Razvojnu ligu! Pre dovođenja igrača, gledam igrače iz njihove poslednje dve sezone. Oni koji su igrali dve godine u Razvojnoj ligi u prve dve profesionalne sezone i oni koji su prethodno igrali četiri godine u NCAA, fizički, potpuno su različiti igrači. U NCAA dosta rade individualno, kako na razvoju veština, tako i na telu. Dok se u Razvojnoj ligi uglavnom igraju. Za velike igrače, prisustvo u Razvojnoj ligi je strašno. Ne vidim zašto igrači žele da idu tamo. Misle da se približavaju NBA, ali svaki NBA tim ima skaute u Beogradu. Generalni direktori dolaze iz NBA i misle da je bolje igrati u Evropi ili Evroligi nego potpisivati dvosmerne ugovore i igrati džabe u NBA“.

0
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter