2
Evroliga

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

ŽOC NAKON PORAZA VIDEO I JEDNU SVETLU TAČKU: Posebno je pohvalio jednog igrača!

Objavljeno: 03.02.24 u 10:51

„Svi moraju biti spremni da daju maksimum“

Košarkaši Partizana poraženi su u okviru 25. kola Evrolige od Virtusa iz Bolonje rezultatom 88:84. Ovim porazom crno-beli su dodatno zakomplikovali situaciju i sada zauzimaju prvo mesto „ispod crte“ za plasman u plej-in

Svoje izlaganje nakon ovog meča imao je trener Partizana, Željko Obradović.

Prvi komentar je da u odnosu na utakmicu od pre dva dana, ovo je bila skroz drugačija slika. Mislim da se ekipa borila na fantastičan način. Žao mi je zbog igrača, ali mislim da smo imali izuzetno dobru utakmicu. Da smo kontrolisali situaciju, odigrali dobro i onda pravili te greške, naročito kod izvođenja lopti ispod koša, gde smo imali četiri mala igrača, i gde bi to trebalo da bude nešto što se veoma lako radi. Nažalost nismo uspeli u tome, primali smo lake poene iz auta i ispod koša. Na kraju, mislim da je u toj četvrtini došlo do toga da imamo šest izgubljenih lopti. Sve ono što je bilo do tog trenutka dobro, nismo uspeli da iskontrolišemo jer je to jedna lopta koja je na kraju odlučila. Žao mi je, kažem, zbog igrača jer su dali sve od sebe i apsolutno prikazali drugačiju sliku u odnosu na onu u Monaku od pre dva dana – započeo je Obradović.

Strateg crno-belih nije propustio priliku da se zahvali i navijačima koji su bili brojni i u Italiji.

Naravno da se zahvalim našim navijačima još jednom. Hvala im na tome, znaju koliko je to važno nama i mislim da sa strane, sa aspekta borbe i nastrojenosti, nema se šta zameriti igračima – nastavio je Obradović.

Upitan je legendarni stručnjak i kako će povratiti poljuljani moral igračima, ali je dao jasan odgovor.

Nema veze to sa moralom. Ja mislim da smo mi svesni toga i da dobiješ utakmicu, nas čeka nova za tri dana. Posle toga dolazi nova i da si dobio, isto moraš da se spremiš – nastavio je trener Partizana.

Za kraj izlaganja posebno je pohvalio Balšu Koprivicu, centra svoje ekipe.

Jeste, odigrao je srčano, hrabro. Neki zahtevi koji smo postavili pred njega, uglavnom je ispoštovao. Nadam se da će njemu baš ova utakmica pomoći da dođe do nekog standarda koji je potreban, da bude neko ko je bitan za igru Partizana. Svaka utakmica je priča za sebi i, naravno, odnosno na to kako reaguje protivnički tim, ostavlja ti neke mogućnosti na ovaj i ovaj način. Ne samo ovo, nego svi moraju biti spremni da daju maksimalno dobro – završio je Obradović

Standings provided by Sofascore
3
0

2 Komentara

  1. Jedva čekam da uskoro završite svoju ,,trijumfalnu evroligašku,, sezonu,tako što ćete završiti takmičenje u regularnom delu.I samo me interesuje ko će i kako plasirati priču o uspešnoj sezoni.Pa vi se od početka sezone mučite sa igrom i u Aba i u Evroligi.Luka Božić iz Zadra se bukvalno igrao protiv vas,kao da igra protiv amatera,tako je to izgledalo.Tako da svima vama želim da što pre sami odete i da dodje stručnija i uprava i trener,koji prati trenutna košarkaška dešavanja.Koliko znate,pokazali ste kada ste doveli Andjušića,Ponitku,Jaramaza,Smita a i još nekoliko njih je veoma diskutabilno.Bravo šampioni,samo ne znam kada se završi sezona čega,jer ništa nećete osvojiti.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo je genije, koji polako upoznaje svoje igrače,,,, nikad nije kasno,,,,Samo je problem ako nestrpljiva publika okrene leđa ovim naučnicima koji su izmislili toplu vodu,,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter