1
Evroliga

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet/X

PLEJ-IN DOVEDEN U PITANJE: Partizan ima još devet mečeva u borbi za nokaut rundu Evrolige

Objavljeno: 03.02.24 u 11:48

Sada treba pokazati karakter

Posle 25 odigranih kola košarkaši Partizana imaju skor od 12 pobeda i 13 poraza u Evroligi, nalaze se na 11. mestu u konkurenciji 18 klubova i imaju još devet mečeva da pređu liniju razdvajanja između timova koji će se uskoro oprostiti od sna o kontinentalnoj kruni i onih što će nastaviti da pokušavaju da ga pretvore u javu.

Tako bi jezikom brojki, ukratko, glasio učinak crno-belih u drugog vezanoj sezoni na najvećoj evropskoj sceni, ali još je važnije kako će izgledati njihv konačni zbir na kraju te neizvesne trke za nokaut rundu elitnog takmičenja.

Nema predaje, ima još devet utakmica do kraja, šta god da bude. Sve protivnike poštujemo, verujemo u svoje mogućnosti, ja verujem igračima i nastavićemo da radimo i da se borimo“. Od tih devet utakmica, šest će biti odigrano u Beogradu. „Sigurno je malo različito kad igraš pred svojim navijačima, ali dolaze mnogo ozbiljni timovi, koji imaju izvanredne rezultate, rostere, istoriju… Svaka utakmica je priča za sebe. Idemo jednu po jednu – rekao je nakon meča u Bolonji trener crno-belih Željko Obradović, na kom je njegod tim nizom grešaka izgubio važan trijumf u dramatičnoj završnici duela sa Virtusom.

Naravno, za ispunjenje istovetnog cilja ostvarenog prošle sezone, kada je „parni valjak“ tek u majstorici sa madridskim Realom ostao bez plasmana na Fajnal-for, potrebno je izvući što više iz serije manje ili više zahtevnih duela.

Redom, u utakmicama: Partizan – Bajern (8. februar), Partizan – Efes (29. februar), Armani – Partizan (8. mart), Barselona – Partizan (14. mart), Partizan – Baskonija (19. mart), Partizan – Real (21. mart), Partizan – Olimpijakos (28. mart), Alba – Partizan (4. april) i Partizan – Valensija (12. april).

Pri čemu će biti najvažnije šta će Kevin Panter i društvo napraviti protiv direktnih rivala u pomenutoj trci, pre svega u revanšima sa Makabijem, Valensijom i Baskonijom.

9
0

1 Komentara

  1. Zali bože bacenih ogromnih para.Ne zna se ko je gori,mrtva trka,mi ili Zvezda.Te pare što drzava dotira klubovima,bolje da ozivljava i daje firmama koje prezivljavaju i pred gasenjem su.Od ova dva Srpska kluba,nema leba.Kada bi i jedni i drugi ostali bez preskupih i pretplaćenih stranaca,Cedevita Olimpija,Zadar,Cibona,Šibenka bi ih drali ko Musa jarca.Jer mi izuzev Mege(a i ona ima dosta regionalnih igraca),ne pravimo više svoje igrače,i za koju godinu,kada neko preseče da daje državne pare,to će biti sunovrat Srpske košarke.Živi bili pa videli.

    0
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter