0
ATP
Dušan Lajović

during the 2023 Davis Cup Qualifiers between Serbia and Slovakia at Sportski centar Ibar, on February 02, 2024 in Kraljevo, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

SRBIJA NA KORAK OD ELIMINACIJE: Posle Kecmanovića i Lajović doživeo brodolom na Dejvis kupu!

Objavljeno: 02.02.24 u 19:32

Ništa nije isto bez Đokovića

U dramatičnim kvalifikacijama za svetsku grupu Dejvis kupa, srpski teniseri su se našli pred teškim izazovom bez Novaka Đokovića, a Slovačka je, nakon prvog dana, zauzela ubedljivu prednost od 2:0. Kecmanović je prvi doživeo poraz od Klajna, a potom je Dušan Lajović, uprkos dobijenom prvom setu, doživeo poraz od Molčana rezultatom 4:6, 6:2, 6:0.

Srbija se sada nalazi na ivici ispadanja, jer se igra do tri pobede, a srpski teniseri su suočeni sa izuzetno teškim zadatkom – moraju pobediti u dublu i dva singla u subotu kako bi održali šanse za prolazak dalje.

Lajović je započeo meč pobednički osvajanjem prvog seta 6:4, pružajući nadi domaćoj publici da će se rezultat izjednačiti. Međutim, usledio je neočekivan pad u igri Ducija Lajovića. Izgubio je servis odmah na početku trećeg seta, dozvolivši protivniku da dođe do 5:1 vođstva. Iako je uspeo vratiti jedan brejk, Molčan je ponovno preuzeo kontrolu, poravnavaći rezultat.

Treći set bio je prava katastrofa za srpskog tenisera, s obzirom da ga je Molčan demolirao sa ubedljivih 6:0, nanoseći mu debakl pred domaćom publikom.

Srbija se sada suočava s izazovom povratka u meču protiv Slovačke, a očekuje se da će subotnji dubl i singl mečevi biti ključni za očuvanje nade u daljem takmičenju. Izostanak Novaka Đokovića čini situaciju još težom za srpski tim, ali veruje se da će teniseri pružiti maksimum kako bi preokrenuli rezultat i izborili prolazak u svetsku grupu Dejvis kupa.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter