0
Evroliga

Regular season round 24 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Barcelona in Belgrade, Serbia on Feb. 2, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

(POLUVREME) BARSA OZBILJNO MUČI ZVEZDU: Mlaka igra crveno-belih u odbrani olakšava posao Kataloncima!

Objavljeno: 02.02.24 u 20:48

Moraće domaći da zategnu odbranu

Košarkaši Crvene zvezde igraju meč 25. kola Evrolige na svom parketu protiv ekipe Barselone, a rezultat na poluvremenu je 32:45.

Prve poene na ovom meču je postigao Džabari Parker i to prelakim prodorom kroz odbranu crveno-belih, dok domaći nisu iskoristili dva uvodna napada. Posle skoro dva minuta bez pogotka, prvi koš na meču za Zvezdu postiže Jago. U prvom delu prve četvrtine Barsa je igrala izuzetno dobru odbranu na šta domaći nisu imali adekvatan odgovor.

Nešto bolji odgovor je imala Zvezda u nastavku kada je Bolomoboj zakucavanjem uspeo da spusti prednost gostiju na 8:9, ali onda je opet bilo propusta u odbrani i lakih poena za goste. Do kraja su crveno-beli na krilima dobre defanzive i pogodaka Nedovića uspeli da umanje vođstvo koje je Barsa tekla do tada, tako da su na kraj prve četvrtine bili na pola koša minusa.

Opet previše ležerno ulazi Zvezda u četvrtinu, Barselona lako pravi seriju od 4:0, a Tobi uspeva da prvim poenima bivšem klubu prekine taj niz samo na kratko do trojke Brizuele već u sledećem napadu. Važnu trojku pogađa Majk Tobi da bi Brizuela trećom trojkom u nizu ponovo napravio tišinu u Areni.

Brizuela je nastavio da rešeta i novom trojkom je uvećao prednost gostiju na +10. Veliki broj promašaja na obe strane doneo nam je puna dva minuta bez pogodaka iz igre. Do kraja deonice Barsa je održala visoku prednost sa kojom je otišla na veliki odmor.

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter