0
Fudbal

Vladan Milojević (FOTO: FK Crvena zvezda)

MILOJEVIĆ: ‘Kad sam došao zaista su bili „ubijeni“, ključ je bio vratiti samopouzdanje!’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.24 u 12:20

‘Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju.’

Ekspedicija iz Ljutice Bogdana juče je okončala pripremni period na Kipru, a trener Crvene zvezde, Vladan Milojević sumirao je utiske sa ove ostrvske zemlje. On je naveo da je zadovoljan i da je akcenat bio na takticki i fizičkoj spremi, ali želeo je i da se upozna sa sposobnostima igrača

-Zadovoljan sam jer smo odradili sve ono što smo planirali. Akcenat je bio na taktici i fizičkoj spremi, a opet smo želeli i što bolje da se upoznamo sa igračima i njihovih sposobnostima. Sve je prošlo u najboljem redu. Vreme nas je poslužilo, tereni su savršeni, hotel fantastičan. Igrači su davali sve od sebe, iako pripreme nisu lake, a ujedno su se upoznali i sa načinom rada i zahtevima mene i čitavog stručnog štaba – započeo je.

Dodao je da su pripreme bile naporne.

– Naporno je kada se sve to skupi, jer smo svaki dan trenirali i igrali utakmice pod umorom. Što se rezultata tiče, lično sam se fokusirao na to da upoznam igrače, njihove alternative pozicije… Bili smo u okrnjenom sastavu usled nedostataka reprezentativaca, ali i povreda. Bukari je došao nedavno, a očekujem i ostale ubrzo – nastavio je Miloje.

Foksu u ovom prelaznom roku bio je da se smanji igrački kadar.

– Fokus na ovom prelaznom roku je bio taj da smanjimo broj igrača, jer je zaista roster bio veliki. Jesenas je bila i Liga šampiona koja je veoma naporna. Sada želimo da napravimo dobar tim gde svaki igrač može da očekuje šansu, ukoliko se izbori – jasan je iskusni strateg.

Rekao je da ima dosta talentovanih igrača.

Imamo dosta talentovanih i mladih igrača. Dobili su šansu na utakmicama, ali su i trenirali sa iskusnim igračima, što mislim da je za njih najveći benefit i tu na praktičnom delu mogu da nauče i vide kako treba. Davali su sve od sebe, trudili se. Možemo da računamo na njih i drago mi je što sam ih dobro upoznao. Jedno je kada igrača gledate, a drugo je kada ga trenirate i možete da vidite njegov karakter i ponašanje. Mislim da je lepa budućnost pred njima – smatra.

Nije mu bilo teško da dodatno radi sa mladim fudbalerima.

– Svako dobije šansu koju treba da iskoristi. Verujem u mlade igrače, i znam dobro kako im je, jer sam i ja kao fudbaler i trener prošao Zvezdinu školu. Znam koliko im znači što su u prvom timu. Nije mi teško da ostanemo posle treninga i da kroz zabavne igrice radimo na tehničkim elementima koje treba da usavrše. Moj stručni štab voli da radi i trenira, tako da će to uvek biti praksa, da se posle treninga ostajemo sa mladim igračima – istakao je Vladan.
 
Ključ je bio da se vrati samopouzdanje ekipi.
 

– Kad sam došao zaista su bili „ubijeni“, i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu – nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom – poručio je on.

Slabo prati statistiku.

Slabo pratim statistiku. Iskreno i ne volim je nešto. Meni je svaki naredni trening izazov, a zadovoljan sam iskorakom koji smo pokazali na prijateljskim utakmicama. Nije bilo lako, jer igrači treba da se priviknu na naše zahteve i mehanizme. Sigurno može bolje i biće vremena da sve probamo. Problem mi pravi dolazak novih igrača i sada moramo da se vratimo na početak. Optimista sam, nadam se da ćemo sve to dovesti do zavidnog nivoa – govorio je.

Superliga je svake godine sve bolje.

– Superliga je svake godine sve bolja. Igrali smo protiv Spartaka i Mladosti koje su dve kvalitetne ekipe sa dobrim trenerima i takmičarski su nastrojeni. Pored njih, imamo u Srbiji još ekipa koje se bore za Evropu i dosta njih je učestvovalo u grupnim fazama kvalitetnih takmičenja, što je decenijama bilo nezamislivo. Povećanje budžeta tih ekipa dovodi do dobrih stvari. Optimista sam i mislim da će biti izuzetno proleće – kazao je.

Istim intezitetom rada nastavljaju i u Beogradu.

– Nećemo ništa menjati u radu, već ćemo nastaviti u ovom intenzitetu. Igrači su navikli na to. Što se tiče igrača koji treba da dođu, nadam se da će što pre, ali znam da im znači reprezentacija i žele da postignu uspehe i tamo. Điga treba da dođe već u subotu, a očekujemo posle i Krasoa i Hvanga – pričao je.

Imao je poruku za navijače.

Nisam neko ko daje obećanja. Mogu da kažem navijačima, našim Delijama, ali i ljubiteljima Zvezde da nas bodre, jer igračima treba podrška. Navijači znaju kako se to radi i treba samo tako da nastave, a mi ćemo da radimo naš deo posla. Pričao sam sa igračima, ideja mi je bila da im približim za kakav klub igraju i kakve vrednosti su ovde. U Zvezdi igrate za navijače i mora da se pruži maksimum. Mora i da se trenira dobro. Mi ćemo biti prizemni kao i do sad, a na terenu ćemo probati da damo sve od sebe – naveo je trener akutelnog šampiona Srbije.

Za kraj je ocenio pripremni period.

Zadovoljan sam odnosom igračima i svim što smo uradili. Uslovi su bili fantastični. Hotel je visokog kvaliteta, oporavak, ishrana, sve što nam je obezbeđeno za pripreme, zaista odlično. Pored hotela smo imali i dva terena sa hibridnom travom. Padala je kiša često, ali nijedan trening nije prekinut zbog vremena. Imali smo i teretanu koja je u hotelu i pored terena. Smatram i da smo imali dobre protivnike za uslove koji su na Kipru, osim ove poslednje utakmice koju ne bih da komentarišem. Sve što smo planirali smo i uradili – zaključio je Milojević.

Podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde su na ovim pripremama ostvarili maksimalan učinak, pošto su ostvarili pobede protiv Hlorake (3:1), ZTE-a (1:0), Spartaka (3:1), Mladosti (2:0) i Boteva (2:1). U prvom kolu prolećnoj dela šampionata ‘crveno-beli’ igraju protiv Voždovca na ‘Marakani’ 10. februara.

BONUS SADRŽAJ:

TRENER BOTEVA: ‘Očekivali su da se samo šetamo po terenu, tenzije nisu došle sa naše strane!’ (VIDEO)

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter