2
Evroliga

Stefan Jović i Milan Gurović (FOTO: Starsport)

GUROVIĆ O ŠANSAMA ZVEZDE U EL: Dotakao se ulaska Dubaija i Londona u ovo takmičenje!

Objavljeno: 02.02.24 u 15:20

‘Beograd je srpska Bolonja.’

Večeras od 20 časova očekuje spektakl u ‘Štark areni’, kada će Crvena zvezda ugostiti Barselonu u okviru 25. kola Evrolige. Tim sa Malog Kalemegdana već 10 uzastopnih utakmice ne zna za pobedu protiv ‘Katalonaca’, pa je sigurno i motiv veći. Legendarni košarkaš Milan Gurović je za Mozzartsport istakao da ‘crveno-beli’ pripadaju gorenjem delu tabele.

-Ostaje žal, pre svega za Albom i Asvelom, u te dve utakmice je Zvezda bila realno kvalitetniji tim, ali eto, lopta je okrugla i sve ekipe u Evroligi su kvalitet. Opet, one iz donjeg doma su, hipotetički da kažemo, trebalo je Zvezda da dobije, jer Crvena zvezda pripada gornjem domu Evrolige – jasan je.

Dodao je da je Zvezda poslednje dve utakmice odigrala na visokom niovu.

-Zvezda je poslednje dve utakmice, večiti derbi i Valensiju, odigrala je na jako visokom nivou, muški. Krivo mi je, moram to da kažem opet, zbog Asvela i Albe, jer sa tim pobedama Zvezda bi hvatala priključak za gornji dom. Ali, dobro, u suštini treba biti zadovoljan, ima još da se igra. Evroliga je najkvalitetnije takmičenje u Evropi i nije lako da se igra. Lako je iz ugla gledaoca, koji može da se pita zašto je Zvezda izgubila, ali nije baš tako lako iz ugla tima – nastavio je osvajač zlatne medalje sa Jugoslavijom 2002. godine.

Dotakao se večerašnjeg duel protiv Barselone.

-Barselona je posle Reala po meni najkvalitetniji tim Evrolige, što pokazuju i rezultati jer je druga na tabeli. Barsa je Barsa, kakva god da je. Treba ući maksimalno motivisano, iako se igra u Beogradu. Gigant dolazi u Arenu, sa dosta proverenih igrača. Rođer Grimau radi jako dobar posao, ciljevi su uvek visoki, još iz vremena kada sam ja igrao, pa i pre toga. Barsa uvek teži titulama. Jasno je da će Barsa doći motivisana, zato se nadam punoj Areni, sa 20.000 ljudi. Uz navijače Zvezda ima šanse, ne kažem da nema, ali biće jako teško – istakao je on.

Nada se da će Teodosić Nedović da budu zdravi.

-Nadam se da će svi biti zdravi, a posebno Teodosić i Nedović koji je protiv Valensije odigrao maestralno. Njih dvojica daju ekipi dodatnu energiju i iskustvo, pogotovo Teodosić koji na poziciji jedan i dalje pokazuje izuzetan kvalitet uprkos veteranskim godinama. Rekao sam još na početku sezone, kako vreme bude prolazilo, on će biti sve bolji. Naravno, čovek je u godinama i možda mu je bilo potrebno malo više vremena da se uigra. S obzirom da smo na sredini sezone, to sada izgleda fantastično. Trener Sferopulos ga koristi jako dobro, ne igra svih 40 minuta, što je možda nemoguće za njegove godine, pravovremeno ga izvlači iz igre da odmori. Sama njegova pojava, iskustvo i znanje, uz lucidna dodavanja koja, da žargonski kažem, imaju oči i uvek su pravovremena, povezuje Bolomboja i Tobija… Šta reći – rekao je Milan.

Nada se da će ‘večiti’ dobiti licencu Evrolige.

-Lično se nadam da će večiti dobiti licence, s obzirom istoriju klubova, na armije navijača, na to da cela Evropa prati svaki večiti derbi sa posebnom pažnjom, nebitno gde se igra i ko je domaćin, uvek su pune dvorane i to je najposećenija košarkaška manifestacija u Evropi sa preko 20.000 gledalaca svaki put. Jednostavno, bilo bi šteta da nemamo dva kluba sa licencama. Beograd je srpska Bolonja, naravno govorimo o gradu u kojem su svojevremeno bili Fortitudo i Virtus – smatra.

Nema ništa protiv ulaska Londona Dubaija.

-Nadam se da pare neće uticati na to. Nemam ništa protiv da Dubai i London dobiju povlašćeni status i uđu u Evroligu, ali umesto 18 ekipa, ne vidim razlog zašto ne bi bilo 20. Zvezda i Partizan zaslužuju licence na deset godina, bila bi šteta za nas da se to ne dogodi. Mi smo zemlja košarke, ako nešto znamo onda je to ova igra. Ne potcenjujem druge, dokazani smo i u odbojci, vaterpolu i drugim sportovima gde imamo zlatna odličja, ali košarka je brend broj jedan u Srbiji. Ako bismo pitali ljude, sigurno bi košarka bila ubedljivo najpopularniji sport. Zato bi bila još veća šteta da nemamo oba tima kao stalne članove Evrolige – zaključio je Gurović.

BONUS VIDEO:

3
0

2 Komentara

  1. Sto se tice KKP i 10-godisnje licence u EL-potpuno se slazem sa chichom, ali za onay drugi, sto je pre JEDNU deceniju ‘osnovan’ kk-na ‘volseban nacin’ NE BIH SE SLOZIO, posto nista vredno (osim 10 fenjer pozicija) nije uradio u EL!!!!!!!

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter