0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

ENDI RODIK: ‘Baš me zanima kako će Novak igrati pod pritiskom poraza na masivnom nivou!’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.24 u 11:50

‘Tu je ta nova generacija koja sada zna da može da ga dobije.’

Definitivno je na pomolu totalna smena generaciju u svetu tenisa, što i jeste neki prirodni proces u svakom sportu. Trenutno najbolji teniser sveta, Novak Đoković nema još nameru da stane i prepusti tron, ali mladi Janik Siner mu je nagovestio i to dva puta za redom da se i omladinci nešto pitaju.

Upravo je o tome govorio u svom podkastu i Endi Rodik nekadašnji broj. On je istakao da sada dolazi nova genercija koja sve više veruje da može da porazi Đokovića i da je činjenica da stari.

-Sa ovog turnira u Melburnu je nekako odskakutao, nije to njegova krivica, momak je bio bolji od bilo kog na planeti, a ovakve stvari će se dešavati. Ono što me čini pomalo zabrinutim je činjenica da polako stari. Kada se stvari okrenu protiv vas, okrenu se brzo. I sada ima momke koji mogu da mu zadaju udarac u zube, tu je ta nova generacija koja sada zna da može da ga dobije. Kada to jednom osete, ne vraćaju se, neće se predati tom mentalitetu da više ne mogu da ga pobede – naveo je.

Dodao je da će dosta zavisiti od mentalne snage.

-U pitanju će biti mentalna gimnastika i kako će se sve odvijati na tom planu. Deset godina nisam bio zabrinut za Novaka kada igra u Indijan Velsu, Majamiju ili bilo gde na betonu. Možda to nije tako važno kao slemovi, a on je bio u stanju da se pokaže baš na njima, igra dobro i ostvaruje rezultate. Veoma sam zainteresovan da vidim kako će sada proći kroz kapije Indijan Velsa i Majamija pod pritiskom poraza na masivnom nivou – nastavio je Amerikanac.

Upozorio je da je Novak i do sada bio u stanju da reši najveće izazove.

-On je uobičajno dobar da nađe nekog s kim će da se nosi i tako natera sebe da se motiviše. Svi smo bili tu. Novak manje od svih nas, zato je to što jeste. Mi ostali smo u našim garažama i radimo podkaste. Njegova sposobnost da nađe način da se motiviše je takođe super-oružje, zar ne? – istakao je Rodik.

BONUS SADRŽAJ:

DULJAJ SUMIRAO PRIPREME PA IMAO PORUKU ZA NAVIJAČE: ‘Daćemo poslednji atom snage!’ (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter