0
Domaći fudbal

FOTO: Duško Radišić Lejča

ČAČAK JE NA NOGAMA: Suljo se vratio kući posle 17 godina! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 02.02.24 u 16:55

Milinković svojim iskustvom i kvalitetom doprineti uspehu novog – starog tima

Kada se u fudbalskom svetu desi značajan prelazak igrača iz kluba u klub, često se koristi izraz da je „pukla bomba“. Danas je upravo jedna takva „bomba“ odjeknula u press sali Gradskog stadiona Borca iz Čačka, gde je zvanično predstavljen novi igrač Borca, Marko Milinković.

Iskusni internacionalac je obukao opremu kluba koji ga je postavio na fudbalsku mapu i već danas će se staviti na raspolaganje stručnom štabu čačanskog srpskoligaša. Ovaj transfer izaziva značajnu pažnju u fudbalskoj javnosti, a očekuje se da će Milinković svojim iskustvom i kvalitetom doprineti uspehu novog tima.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dusko Radisic Lejca (@duskoradisiclejca)

Mislim da smo ovim dogovorom i povratkom Marka u klub poslali svima jasnu i nedvosmislenu poruku. Pored igračkih kvaliteta i prebogatog iskustva, očekujem da Marko bude pravi lider našim mladim igračima. Ujedno je ovo poruka fudbalskoj javnosti i svim Čačanima da jasno pred sobom znamo put povratka našeg Borca na pozicije koje mu po svim parametrima pripadaju. Marko je četvrto pojačanje u prelaznom roku. Do sada odrađenim smo prezadovoljni i mislim da jasno ističemo ambicije kluba u prolećnoj polusezoni. Želim Marku da svoju bogatu karijeru privede kraju u svom matičnom klubu na njegovo, ali i zadovoljstvo svih ljubitelja fudbala – rekao je sportski direktor kluba Vladimir Stanisavljević.

Nakon bogate internacionalne karijere koja je trajala 17 godina, naslednik legendarnog fudbalskog bombardera Duška Milinkovića od koga su osamdesetih godina prošlog veka strepeli svi golmani se vratio na mesto svojih početaka. Prošao je sve mlađe selekcije svog matičnog kluba, a sada mu se ukazala prilika da obuče i dres prvog tima Borca.

Brzo i lako sam se dogovorio sa rukovodstvom Borca jer su nam se ambicije u potpunosti poklopile. Moram istaći da nakon svih ovih godina ostvarujem neke svoje dečačke snove kada sam maštao da budem prvotimac Borca. Verujem da imam mnogo toga da dam Borcu ne samo kada je rezultat i plasman u viši rang u pitanju, već i kao iskusan sportista koji je mnogo toga proša u karijeri. Jedva čekam da obučem dres svog matičnog kluba i da se ovde na našem stadionu svi radujemo uspesima i povratku Borca na pozicije koje mu pripadaju. Imam dovoljno motiva i želje da opravdam poverenje, ali i mladima budem od velike pomoći u građenju njihovih karijera. Pozivam i sve naše Čačane da budu uz Borac i čvrsto sam ubeđen da dolaze neka lepša fudbalska vremena ovde kraj Morave – rekao je na svom predstavljanju Marko Milinković.

Nakon odlaska iz Borca već daleke 2007.godine sa velikim uspehom je nosio dresove Košica(103 nastupa) i Slovana iz Bratislave(198). Potom je od 2016. do 2021.godine igrao za Turske klubove Genčlerbiligi, Eskišehirspor i Giresunspor. U sezoni 2021/22 je igrao za Jermensku ekipu Alashkert. U internacionalnoj karijeri je nakupio 419 nastupa postigavši 80 golova. U dresu sa državnim grbom Marko Milinković ima zabeležen jedan nastup pod rukovodstvom selektora Radomira Antića, dok je za mladu reprezentaciju Srbije igrao 6 puta i postigao 3 gola. Od 2022. do danas je bio član prvoligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca, za koji je odigrao 35 utakmica i postigao 6 golova.

13
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter